ΟΤΟΕ: Η συμφωνία έφερε σοβαρά ζητήματα στα εργασιακά - Παρατείνεται η αβεβαιότητα των μνημονίων

ΟΤΟΕ: Η συμφωνία έφερε σοβαρά ζητήματα στα εργασιακά - Παρατείνεται η αβεβαιότητα των μνημονίων
«Οι τράπεζες πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο προκειμένου να στηριχτεί η οικονομία τα νοικοκυριά για να πάρει μπρος η χώρα για να δούμε ένα καλύτερο αύριο»
Αρνητικά αποτιμά την προκαταρκτική τεχνική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), Σταύρος Κούκος, σημειώνοντας πως «δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε σχέση με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, φορτώνουν βάρη πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν την αβεβαιότητά μας για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις γιατί παρατείνεται η αβεβαιότητα των επιπτώσεων των μνημονίων».
Για τα εργασιακά – ασφαλιστικά ζητήματα ο κ. Κούκος στο περιθώριο συγκέντρωσης τραπεζοϋπαλλήλων, που πραγματοποιήθηκε απόψε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι η γενικότερη αβεβαιότητα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη δημιουργούν δυσμενείς εξελίξεις, επειδή – όπως είπε - οι νέες τεχνολογίες, και η συνεχιζόμενη κρίση έχουν άμεσες επιπτώσεις στον τομέα της οικονομίας και στις τράπεζες.
«Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι οι τράπεζες πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο προκειμένου να στηριχτεί η οικονομία τα νοικοκυριά για να πάρει μπρος η χώρα για να δούμε ένα καλύτερο αύριο», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, τόνισε πως η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την άρση των capital controls στις τράπεζες στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί ευθύνη πρωτίστως της κυβέρνησης.
Ο κ. Κούκος δήλωσε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει μια αισιόδοξη πορεία, να αρθούν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι και να μπορέσει η οικονομία να λειτουργήσει ελεύθερα είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και πρόσθεσε:
«Αυτό είναι ευθύνη πρωτίστως της κυβέρνησης που πρέπει να πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες διαφορετικά η χώρα θα βυθίζεται σε πολύ δύσκολους και δύσβατους δρόμους»
Το κλιμάκιο της ΟΤΟΕ ενημέρωσε τους τραπεζοϋπαλλήλους για τις εξελίξεις στις τράπεζες και την οικονομία, την υλοποίηση ρυθμίσεων της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που εκκρεμούν, την ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών και την προστασία της απασχόλησης, καθώς επίσης και τις περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών στα εργασιακά – ασφαλιστικά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS