Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evercore ISI: Ο Trump ξέρει ότι δεν μπορεί να απειλεί την Κίνα όπως το Μεξικό…

Evercore ISI: Ο Trump ξέρει ότι δεν μπορεί να απειλεί την Κίνα όπως το Μεξικό…
«Όταν παρατήρησε πως οι αγορές αντιδρούν αρνητικά στις πολιτικές προστατευτισμού, ο κ. Trump άλλαξε την τακτική του»
Αν και ο Donald Trump δεν έχει δείξει πως θέλει και τις καλύτερες σχέσεις με την Κίνα, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να την απειλεί όπως το Μεξικό, επισημαίνει ο πρόεδρος της Evercore ISI, Ed Hyman.
Μιλώντας στο CNBC, ο κ. Hyman υποστήριξε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι «αρκετά δυνατός», ωστόσο γνωρίζει και την ισχύ της Κίνας.
«Όταν παρατήρησε πως οι αγορές αντιδρούν (αρνητικά) στις πολιτικές προστατευτισμού, ο κ. Trump άλλαξε την τακτική του και επέλεξε μία δικαιότερη αντιμετώπιση στις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα», σχολιάζει, σημειώνοντας ότι στο τέλος ο Ρεπουμπλικάνος θα λάβει μία ρεαλιστική απόφαση, «καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι επιχειρηματίας».
Υπενθυμίζεται πως χθες ο Donald Trump είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο, η συνομιλία έγινε χθες το βράδυ (τοπική ώρα Ουάσινγκτον) ενώ όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο κ. Trump συμφώνησε μετά από αίτημα του Κινέζου Προέδρου, να τιμήσει την πολιτική της «μιας Κίνας», διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προκαλέσει με την πολιτική του το Πεκίνο αναφορικά με τη στάση του προς την Ταϊβάν.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η επικοινωνία έγινε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, ότι συζητήθηκαν πάρα πολλά θέματα και ότι οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν προσκλήσεις, προκειμένου να συναντηθούν προσωπικά, μέσω επίσημων επισκέψεων εκατέρωθεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης