Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά λιανικής κατηγορεί τον όμιλο Carrefour η γαλλική κυβέρνηση

Για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά λιανικής κατηγορεί τον όμιλο Carrefour η γαλλική κυβέρνηση
Η κυβέρνηση της Γαλλίας επιδιώκει τόσο την επιβολή προστίμου στον όμιλο Carrefour, όσο και ασφαλιστικά μέτρα για την άμεση ανάσχεση των «καταχρηστικών εμπορικών πρακτικών» του
Για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά λιανικής κατηγόρησε σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 την τεράστια αλυσίδα λιανικής Carrefour η γαλλική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι προσφεύγει εναντίον της στα δικαστήρια επειδή αυτή παρανόμως απαιτεί υψηλές εκπτώσεις από τους προμηθευτές της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση της χώρας επιδιώκει τόσο την επιβολή προστίμου στον όμιλο Carrefour, όσο και ασφαλιστικά μέτρα για την άμεση ανάσχεση των «καταχρηστικών εμπορικών πρακτικών» του.
Το υπουργείο προσέθεσε, ότι σύμφωνα με έρευνά του, ο όμιλος Carrefour επέβαλε σε προμηθευτές να του προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις δίχως να προσφέρει απολύτως τίποτα σε αντάλλαγμα, εκτός από ετήσιες εμπορικές διαπραγματεύσεις.
Για τη γαλλική κυβέρνηση, οι πρακτικές του ομίλου Carrefour όχι μόνον είναι παράνομες, αλλά πλήττουν και τις συνεργαζόμενες με αυτόν εταιρείες και φάρμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης