Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αναμένεται περαιτέρω υποχώρηση της στερλίνας - Δεν προβλέπεται στήριξη από την BoE

Morgan Stanley: Αναμένεται περαιτέρω υποχώρηση της στερλίνας - Δεν προβλέπεται στήριξη από την BoE
H βρετανική κυβέρνηση θα δώσει ακριβό τίμημα για την αποχώρηση από την ΕΕ, σύμφωνα με τη Morgan Stanley
Μεγαλύτερες απώλειες αναμένεται να καταγράψει η στερλίνα, καθώς η προοπτική ενός σκληρού Brexit συνεχίζει να υπάρχει, σύμφωνα με ανάλυση της Morgan Stanley.
Η αποχώρηση από την ενιαία αγορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραματική πτώση των εξαγωγών, εκ των οποίων το 46% είναι στη Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ο κίνδυνος είναι ότι οι επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υποχωρήσουν στα επόμενα δύο τρίμηνα, μειώνοντας περαιτέρω τις εισροές στη Βρετανία και κατά συνέπεια αποδυναμώνοντας την στερλίνα» επισημαίνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες δεν αποκλείεται να επιφέρουν ακραία αβεβαιότητα που θα επηρεάσει τη στερλίνα, ακόμα κι αν η τελική συμφωνία είναι «μαλακότερη».

Καμία στήριξη από την Τράπεζα της Αγγλίας

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, η πρόσφατη μείωση των προσδοκιών για το ενδεχόμενο η Bank of England να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, κανονικά θα έπρεπε να ισχυροποιήσει το βρετανικό νόμισμα.
Ωστόσο, η Morgan Stanley επισημαίνει την παλιά συσχέτιση μεταξύ των αποδόσεων των βρετανικών ομολόγων (αντανακλούν τις προσδοκίες για τα επιτόκια της Bank of England) και της πορείας της στερλίνας.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η Τράπεζα της Αγγλίας δεν θα προσφέρει ώθηση στη στερλίνα, καθώς δεν αναμένεται να επεκτείνει το QE ή να μειώσει τα επιτόκια.

EUR to GBP

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης