Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν επιβεβαιώνει τη συνάντηση Kerry – Lavrov η Ουάσινγκτον

Δεν επιβεβαιώνει τη συνάντηση Kerry – Lavrov η Ουάσινγκτον
Προ διημέρου οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των χωρών-μελών της ομάδας G20
Η Ουάσινγκτον δεν επιβεβαίωσε τελικά τη συνάντηση μεταξύ του Sergei Lavrov και John Kerry, τονίζοντας πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ίσως να μην ταξιδέψει καν στη Γενεύη, την πόλη που πιθανολογούταν πως θα ήταν το σημείο συνάντησης (στις 8-9/9).
«Ο υπουργός (Kerry) παραμένει δεσμευμένος στην συνέχιση των προσπαθειών για την επίλυση σημαντικών θεμάτων, ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για την Συρία. Ωστόσο, δεν συναινούμε σε μια συμφωνία που δεν εμπεριέχει τους βασικούς μας στόχους», δήλωσε σήμερα 7/9 ο εκπρόσωπος του State Department, Mark C. Toner.
Θυμίζουμε ότι προ διημέρου οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των χωρών-μελών της ομάδας G20, προκειμένου να συζητήσουν για τον πόλεμο στη Συρία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.
Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να φτάσουν σε κοινά αποδεκτή συμφωνία καθώς οι διαφορές τους παραμένουν.
Νωρίτερα μάλιστα, συναντήθηκαν επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama και ο Ρώσος ομόλογος του, Vladimir Putin, χωρίς επίσης να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα σχετικά με την εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία.
Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν περίπου 90 λεπτά σε μια εποικοδομητική συνάντηση για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, τη μείωση της βίας και τη συνεργασία στην καταπολέμηση τζιχαντιστικών οργανώσεων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης