Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Το 2018 τα assets των 6 κεντρικών τραπεζών θα αντιστοιχούν στο 50% του διεθνούς ΑΕΠ

tags :
Citigroup: Το 2018 τα assets των 6 κεντρικών τραπεζών θα αντιστοιχούν στο 50% του διεθνούς ΑΕΠ
Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να είναι εύθραυστη αλλά έχουν τουλάχιστον καταφέρει οι κεντρικές τράπεζες να ωθήσουν την χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ σε ιστορικά υψηλά
Το 2018 ο ισολογισμός των 6 κεντρικών τραπεζών θα αντιστοιχεί στο 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ εκτιμάει η Citigroup σε νέα ανάλυση της.
Η έκθεση της Citigroup έχει πολλά κοινά σημεία με την αντίστοιχη έκθεση της Deutsche bank η οποία τόνιζε ότι οι κεντρικές τράπεζες προβαίνουν ετησίως σε αγορές περιουσιακών στοιχείων 2,5 τρισεκ. δολαρίων ή πάνω από 200 δισεκ δολάρια το μήνα.
Παρ΄ όλα αυτά παρά το σοκ των αγορών η "ανάκαμψη" της διεθνούς οικονομίας βρίσκεται σε τεχνητά θεμέλια, χτισμένη εξ ολοκλήρου από τα χρήματα που δημιουργούν οι κεντρικές τράπεζες.
Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να είναι εύθραυστη αλλά έχουν τουλάχιστον καταφέρει οι κεντρικές τράπεζες να ωθήσουν την χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ σε ιστορικά υψηλά και τις τιμές των ομολόγων επίσης σε ιστορικά υψηλά
Η Citigroup επικεντρώνεται στην χρησιμότητα των οριακών προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης.
Κατά την Citigroup οι 6 μεγάλες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως έχουν έναν ισολογισμό που ισοδυναμεί με σχεδόν το 40% του παγκόσμιου ΑΕΠ και θα φθάσει στο 50% οριακά μετά το 2018.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης