Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (ΝΔ): Η μόνη κόκκινη γραμμή που κράτησε η κυβέρνηση είναι εκείνη της διατήρησης της εξουσίας

Βρούτσης (ΝΔ): Η μόνη κόκκινη γραμμή που κράτησε η κυβέρνηση είναι εκείνη της διατήρησης της εξουσίας
"Διάχυτη παντού η κοινωνική οργή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ", τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ.  Βρούτσης
«Όποιο μέτωπο και αν άνοιξε η κυβέρνηση, όποια κόκκινη γραμμή και αν έθεσε μετά από λίγο υπήρξε πλήρης υπαναχώρηση.
Έριξε λευκή πετσέτα αποδεχόμενη τα πάντα.
Η μόνη κόκκινη γραμμή που κράτησε ήταν εκείνη της διατήρησης της εξουσίας», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ.  Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής»,  για τα κρίσιμα εργασιακά θέματα, ξεκαθαρίζει ότι θέμα 13ου, 14ου και κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν τέθηκαν ποτέ, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Ν.Δ.
Όσο αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο, τονίζει ότι «είμαστε έτοιμοι και θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε αλλαγή θα βασίζεται στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ένα πλαίσιο που είχα προετοιμάσει όταν ήμουν υπουργός, το οποίο καταργούσε προκλητικά συνδικαλιστικά προνόμια, καταχρηστικές συμπεριφορές που υπονόμευαν το συνδικαλιστικό κίνημα, επιχειρήσεις και χειραγωγούσε τους εργαζόμενους.
Αυτό το σύγχρονο πλαίσιο, σας θυμίζω ότι πολεμήθηκε πολύ από το ΣΥΡΙΖΑ».
Κατά τον ίδιο, «η επιδίωξη της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο δεν είναι αθώα, αντίθετα, υποκρύπτει σκοπιμότητες».
Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα, μετά από τα επώδυνα μέτρα που επέβαλε στον ελληνικό λαό, με αποκλειστικά δική της ευθύνη.
Επιχειρεί να δραπετεύσει από τις ευθύνες της πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα».
Για τη θέση της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο κ. Βρούτσης τονίζει πως «είναι απολύτως ξεκάθαρη.
Οι κανόνες δεν μπορούν και δεν πρέπει να αλλάζουν και να υπαγορεύονται από τακτικισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια».
Αφού σημειώνει ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις», προσθέτει ότι «το μόνο ζήτημα που θα μπορούσαμε να δούμε στην παρούσα φάση, αφορά τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες πολίτες εκτός Ελλάδος, κάτι για το οποίο ήδη έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου».
Όσο αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, «βεβαίως και συμφωνούμε», τονίζει ο κ. Βρούτσης, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε πρώτος τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Για τη σκοπιμότητα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, υποστηρίζει ότι «αποτελεί ομολογία ήττας από την πλευρά της κυβέρνησης, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι  δημοσκοπήσεις.
Εύχομαι, ότι τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα πέσουν θύματα του επικοινωνιακού τακτικισμού του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειας του να υπονομεύσει τη σταθερότητα των μελλοντικών κυβερνήσεων».
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «η κυβέρνηση σπατάλησε τον πολύτιμο πολιτικό χρόνο που της δόθηκε από τον Ελληνικό λαό, λέγοντας ψέματα και εξαπατώντας τους πολίτες», ενώ σήμερα «βρίσκεται σε πανικό και αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, γι’ αυτό επιδιώκει να υπονομεύσει την επόμενη κυβέρνηση».
«Τα μέτρα που έρχονται από τον Σεπτέμβριο, θα προκαλέσουν έντονη κοινωνική οργή και αντιδράσεις, που αναπόφευκτα θα δημιουργήσουν περιβάλλον ασφυκτικής πίεσης στην κυβέρνηση.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πιθανότητα να έρθουν τα νέα μέτρα, που προβλέπει ο “κόφτης”, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να οδηγηθούμε σε πολιτικές εξελίξεις», υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ.
Ακόμη, τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη συνείδηση του ελληνικού λαού «θα μείνει ως η κυβέρνηση που εξανέμισε τις θυσίες του και του επέβαλλε δυο αχρείαστα και εξοντωτικά μνημόνια, το 3ο και το 4ο, που συνοδεύονταν και από επώδυνα μέτρα.
Θα μείνει ως η κυβέρνηση που είπε τα μεγαλύτερα ψέματα και που πήρε τη χώρα λίγο πριν την έξοδο από την κρίση και την έριξε ξανά στην αβεβαιότητα, την αστάθεια και την ύφεση».
Συμπληρώνει ωστόσο ότι η Ν.Δ. δεν χρειάζεται διαπιστευτήρια, καθώς «έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι ένα πατριωτικό κόμμα, που στα δύσκολα βάζει πάντα πλάτη για το καλό των Ελλήνων, δεν φοβάται το πολιτικό κόστος, καθώς έβαζε και βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό».
Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι το παράδειγμα της οικονομίας, «αποτελεί μια απτή απόδειξη των ισχυρισμών μας».
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «εάν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση κανένα από όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα δεν θα είχε επιβληθεί.
Αν άφηναν την προηγούμενη κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία της, τα μέτρα αυτά δεν θα ήταν αναγκαία».
Σχετικά με τη συζήτηση και στο εσωτερικό της ΝΔ για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας, ο κ. Βρούτσης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η ΝΔ είναι έτοιμη και θα τοποθετηθεί επίσημα όταν και όποτε τεθεί το θέμα.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να υπηρετεί δυο στόχους: αφενός να μην επιχειρείται η αλλαγή του πολιτεύματος και αφετέρου να αλλάξει το υφιστάμενο πλαίσιο, ώστε η εκλογή του προέδρου να αποσυνδεθεί πλήρως από την πορεία και το βίο μιας κυβέρνησης».
Περαιτέρω, υπενθύμισε ότι τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μηνιαία ροή μισθωτής απασχόλησης του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, τα»ο δημιουργήσαμε στο υπουργείο το Μάρτιο του 2013 και είναι το σύστημα που πολεμήθηκε με τον πιο λυσσαλέο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Υπογράμμισε ότι από την 1/1/2014 ήδη άρχισε να παρουσιάζει θετικά στοιχεία και σήμερα «το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης είναι θετικό και αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός.
Είναι το αποτέλεσμα μιας συγκροτημένης και στοχευμένης πολιτικής υπέρ της απασχόλησης που δρομολογήσαμε, με ισορροπημένες παρεμβάσεις, όπως είναι η επιβολή αυστηρών προστίμων (10.500 ευρώ) για την ανασφάλιστη εργασία και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 6 μονάδες».
Κατά τον ίδιο, η ανάγνωση των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ δεν εξαντλείται μόνο στα ποσοτικά στοιχεία, αλλά πιο σημαντική είναι η ανάγνωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της απασχόλησης.
«Τα αποτελέσματα δυστυχώς δείχνουν, αν και το ισοζύγιο είναι θετικό, ότι για πρώτη φορά ιστορικά οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης έσπασαν το φράγμα του 50% και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.
Υπενθύμισε δε, πως «οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε σφόδρα ως ζούγκλα και εργασιακό μεσαίωνα, ενώ την ίδια στιγμή υπόσχονταν ότι θα τις καταργήσει την αμέσως επόμενη ημέρα».
Όπως είπε, «παραλάβαμε την ανεργία στο υψηλότερο ποσοστό 27,9% και την παραδώσαμε στο 25,7%, δηλαδή μειωμένη κατά 2,2 μονάδες!
Μάλιστα, οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ήταν για ανεργία 19,5% στο τέλος του 2016, κάτι που δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκοψε και σήμερα η ανεργία στο τέλος του έτους προβλέπεται να είναι 24%.
Ποσοστό που ισοδυναμεί με 210.000 χαμένες θέσεις απασχόλησης και 900 εκατ. ευρώ χαμένες εισφορές».
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το ρεκόρ μη πληρωμής ΦΠΑ που παρατηρήθηκε κυρίως στα νησιά, ο κ. Βρούτσης αφού μίλησε για φαινόμενο που τον βρίσκει, πρόσθεσε ότι «δεν θα έχει μόνο συνέχεια αλλά και συνέπειες για τον ελληνικό λαό». «Πράγματι, διαπιστώνεται ένα γενικευμένο κλίμα μη φορολογικής συμμόρφωσης, το οποίο οφείλεται αφενός στους εξοντωτικούς φόρους που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση (άμεσους και έμμεσους), σε συνδυασμό με την πρωτοφανή για τα φορολογικά δεδομένα πολιτική απόφαση του εκμηδενισμού των προστίμων.
Η απόφαση αυτή προκαλεί “ντόμινο” μη φορολογικής συμμόρφωσης, που το φθινόπωρο μοιραία θα οδηγήσει σε απόκλιση από τους συμφωνηθέντες στόχους και άρα στην ενεργοποίηση του “κόφτη”, ο οποίος με τη σειρά του θα επιφέρει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης