Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, υπάρχει ισχυρή δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση χρέους

tags :
Regling (ESM): Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, υπάρχει ισχυρή δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση χρέους
H Ελλάδα ξεκίνησε από μια δύσκολη αφετηρία αλλά έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ελπίζω να συνεχιστεί, τόνισε ο επικεφαλής του ESM
Αν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, υπάρχει ισχυρή δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση του χρέους, τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri.
H Ελλάδα ξεκίνησε από μια δύσκολη αφετηρία αλλά έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ελπίζω να συνεχιστεί, τόνισε ο επικεφαλής του ESM.
«Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός ΑΛέξης Τσίπρα θα τηρήσει τη δέσμευση του για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε ο Klaus Regling.
Ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε ότι η Ελλάδα αποτελεί την πιο δύσκολη περίπτωση μεταξύ των χωρών που μπήκαν σε πρόγραμμα στήριξης, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες μακροοικονομικές ανισορροπίες.
Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε την ελπίδα ότι οι όροι θα τηρηθούν και το ΔΝΤ θα μπορεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης