Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Welt am Sonntag: Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία επί της αρχής με τους θεσμούς

Welt am Sonntag: Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία επί της αρχής με τους θεσμούς
Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα η Ελλάδα θα πληρώσει στις 20 Αυγούστου την ΕΚΤ και δεν θα ήταν απαραίτητο ένα πρόγραμμα-γέφυρα
«Οι Θεσμοί βλέπουν μια ρεαλιστική πιθανότητα για συνεννόηση ως την Τρίτη σε μια συμφωνία επί της αρχής» αναφέρει η γερμανική Welt am Sonntag επικαλούμενη κύκλους της χθεσινοβραδινής τηλεδιάσκεψης των Θεσμών με τους εταίρους της Ευρωζώνης.
Όπως υποστηρίζει η Ελλάδα βρίσκεται πλέον πού κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς καθώς είναι σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τα άμεσα μέτρα.
Το δημοσίευμα τονίζει επίσης ότι θα ήταν πιθανή μια απόφαση της Βουλής στην Αθήνα την Πέμπτη 13/8 και την Παρασκευή 14/8 των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε η Ελλάδα να πληρώσει στις 20 Αυγούστου την ΕΚΤ και δεν θα ήταν απαραίτητο ένα πρόγραμμα-γέφυρα και επιπλέον δισεκατομμύρια».
Η εφημερίδα επανέρχεται στις αμφιβολίες που έχει διατυπώσει η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με την πιθανότητα συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές.
«Η γερμανική πλευρά κατέστησε σαφές ότι βλέπει σε κάποια σημεία ακόμη ανάγκη αποσαφήνισης, πχ σε ό,τι αφορά το πώς θα αντιμετωπιστεί στη συμφωνία η πιο πρόσφατη αρνητική οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα. Υπάρχει δε ανάγκη για συζήτηση στο θέμα των στόχων του προϋπολογισμού και στο ζήτημα του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει, επικαλούμενο τις διαπραγματεύσεις οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη» σχολιάζει η Welt am Sonntag.
Η εφημερίδα επικαλείται και το δημοσίευμα του Reuters το οποίο κάνει λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, οι συζητήσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.
«Όλοι εργάζονται για αυτό το "Σχέδιο Α"- μια συμφωνία με την πρώτη ημερομηνία εκταμίευσης να είναι η 20ή Αυγούστου» καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης