Τελευταία Νέα
Διεθνή

S. Gozi (Ιταλία): Η Ευρωζώνη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την Ελλάδα

S. Gozi (Ιταλία): Η Ευρωζώνη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την Ελλάδα
Σε περίπτωση που η Ευρωζώνη χάσει κομμάτια, κινδυνεύει να γίνει και η ίδια κομμάτια, σημείωσε ο ιταλός υφ. παρά την προεδρία της κυβέρνησης
Η Ευρωζώνη δεν έχει σε καμία περίπτωση την πολυτέλεια να χάσει την Ελλάδα, δήλωσε ο ιταλός υφυπουργός παρά τη προεδρία της κυβέρνησης, Sandro Gozi, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «L' Avvenire», εκφράζοντας την αισιοδοξία του για αίσια κατάληξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Gozi, «σε περίπτωση που η Ευρώπη χάσει κομμάτια της, κινδυνεύει να γίνει και η ίδια κομμάτια» και τόνισε ότι η Αθήνα δεν είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και «τώρα είναι ανάγκη να αναλάβει δεσμεύσεις για να ξεκινήσει τουλάχιστον η πρώτη φάση των μεταρρυθμίσεων».
Ερωτηθείς ποιους τομείς θα έπρεπε να αφορούν οι μεταρρυθμίσεις, ανέφερε τις συντάξεις και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το θέμα του ΦΠΑ.
«Τις ώρες αυτές εργαζόμαστε όλοι μας με στόχο την αίσια κατάληξη της διαπραγμάτευσης, αλλά για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό, η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί», τόνισε ο ιταλός πολιτικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης