Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Ο ρόλος των ΑΝΕΛ στην αφοσίωση των ενόπλων δυνάμεων στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

FT: Ο ρόλος των ΑΝΕΛ στην αφοσίωση των ενόπλων δυνάμεων στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Οι ενδοκυβερνητικές αντιφάσεις και η αναβάθμιση των αεροσκαφών του πολεμικού ναυτικού
Στην αναβάθμιση πέντε παλαιωμένων αεροσκαφών τoυ πολεμικού ναυτικού, συνολικής αξίας 500 εκ. ευρώ, εστιάζουν οι Financial Times, επιχειρώντας να καταδείξουν τις εσωτερικές αντιφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, η νέα κυβέρνηση δέχεται ισχυρή κριτική για την υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση των πέντε αεροσκαφών, συνολικής αξίας 500 εκ. ευρώ, την ώρα που «παλεύει» για την αναζήτηση πόρων, οι οποίοι θα κατευθυνθούν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
«Η συμφωνία έχει καταστήσει έκθετες τις εσωτερικές συγκρούσεις της κυβέρνησης» σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως το αριστερό μέρος της κυβέρνησης αντιτίθεται στην αγορά πρόσθετου στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ ο Πάνος Καμμένος, ηγέτης του δεξιού κόμματος συνεργασίας, επιδιώκει την ενίσχυση της εναέριας φύλαξης των ελληνικών ακτογραμμών.
Μιλώντας στους Financial Times, αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπεραμύνεται της συμφωνίας, υπογραμμίζοντας πως ο εναέριος εξοπλισμός του πολεμικού ναυτικού δεν έχει ανανεωθεί τα τελευταία 20 χρόνια.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούνται ζωτικής σημασίας παράγοντας για την εξασφάλιση της αφοσίωσης των ένοπλων δυνάμεων της χώρας στην κυβέρνηση, η οποία εμφορείται από κομμουνιστικές ιδεολογίες» αναλύει η βρετανική εφημερίδα.
Πάντως, αναγνωρίζει πως τα τελευταία χρόνια, ως απόρροια της αποκλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία, η επιρροή των ενόπλων δυνάμεων έχει υποβαθμιστεί.
Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει το δημοσίευμα, αξιωματούχοι του πολεμικού ναυτικού διατείνουν πως ο κλάδος έχει υποστεί σημαντικές περικοπές, οι οποίες περιορίζουν την επιχειρησιακή δυνατότητα του σώματος.
Παράλληλα, οι Financial Times κάνουν αναφορά και στο ρόλο της Ελλάδας στα διεθνή μεταναστευτικά κύματα, με διάφορους αναλυτές να προειδοποιούν πως αρκετά ελληνικά νησιά έχουν στοχοποιηθεί από τους σωματέμπορους.
Άλλωστε, καταλήγει το δημοσίευμα, τους πρώτους τρεις μήνες του 2015, ο αριθμός των μεταναστών που διήλθε τα θαλάσσια σύνορα τριπλασιάστηκε, ανερχόμενος στους 10.500!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης