Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Το θέμα της ρευστότητας της Ελλάδας κρατά σε εγρήγορση τις αγορές

Danske Bank: Το θέμα της ρευστότητας της Ελλάδας κρατά σε εγρήγορση τις αγορές
Στο επίκεντρο τις επόμενες εβδομάδες τα θέματα χρηματοδότησης της χώρας
Στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας, σύμφωνα με τους αναλυτές της Danske Bank.
Όπως αναφέρει, το θέμα της αποπληρωμής χρέους εκ μέρους της Ελλάδας υποστηρίζει το αίσθημα κινδύνου.
Ωστόσο, χθες, οι αγορές κινήθηκαν έντονα ανοδικά, κυρίως στην Ευρώπη, με τους δείκτες να διαμορφώνονται σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την είδηση ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε ποσό 450 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παράλληλα, η τράπεζα επισημαίνει την αύξηση του ποσού του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) χθες, Πέμπτη, από την ΕΚΤ κατά 1,2 δισ. ευρώ, στα 73,2 δισ. ευρώ.
Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίζει τις υψηλές αποπληρωμές χρέους που ακολουθούν και ιδιαίτερα αυτή του Ιουνίου, που φθάνει τα 3,5 δισ. ευρώ και αφορά ομόλογα που έχει η ΕΚΤ.
Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, προκειμένου να απελευθερωθεί η τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, σημειώνουν αργή πρόοδο, επισημαίνει η Danske Bank και προσθέτει ότι είναι ασαφές αν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως ώστε να εγκριθούν από το Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Ως αποτέλεσμα, τονίζει, η κατάσταση ρευστότητας της Ελλάδας θα παραμείνει βασικό θέμα βραχυπρόθεσμα και είναι πιθανόν να τύχει της προσοχής της συνεδρίασης της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης