Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Η Ελλάδα πλήττει τη δυναμική της Merkel στη Γερμανία - Ανταρσία εναντίον της Καγκελαρίου

FT: Η Ελλάδα πλήττει τη δυναμική της Merkel στη Γερμανία - Ανταρσία εναντίον της Καγκελαρίου
Πιέσεις στην Merkel να μην δοθούν χρήματα, δίχως να προηγηθούν νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς
Σημαντικά εσωκομματικά προβλήματα φαίνεται πως δημιουργεί στην Angela Merkel η μεταχείριση της Ελλάδας, καθώς ήδη καταγράφονται οι πρώτες τάσεις ανταρσίας εναντίον της άμβλυνσης των θέσεων της Καγκελαρίου.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η παραίτηση του Peter Gauweiler, επικεφαλής του κυβερνητικού συμμάχου της Καγκελαρίου, αντανακλά την αγανάκτηση μερίδας Γερμανών βουλευτών στις εκκλήσεις της Angela Merkel για περαιτέρω στήριξη στην Ελλάδα.
Ο επικεφαλής του CSU, Peter Gauweiler, προσθέτει η βρετανική εφημερίδα, αποτελεί τη «φωνή» των Γερμανών εναντίον της νέας χρηματοδότησης της Ελλάδας.
Άλλωστε, ήταν ένας εκ των 29 κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι καταψήφισαν την επέκταση του προγράμματος της Ελλάδας κατά 4 μήνες.
Αν και η παράταση του πακέτου βοήθειας εγκρίθηκε από 541 βουλευτές - σε σύνολο 586 – εντούτοις σταδιακά συγκροτείται ένα αρκετά ισχυρό μπλοκ απέναντι στην πολιτική των προγραμμάτων διάσωσης.
Αυτό, εξηγούν οι Financial Times, θέτει σημαίνοντα προβλήματα στην Angela Merkel, η οποία δέχεται πιέσεις και από το αντι-ευρωπαϊκό κόμμα Alternative für Deutschland (ΑfD).
«Η παραίτηση υποδηλώνει ότι η Merkel πιέζεται όχι μόνο από το AfD αλλά και από το δικό της κόμμα» σχολιάζει ο Mujtada Rahman, αναλυτής της Eurasia Group.
Παράλληλα, συνεχίζει ο αναλυτής, όλη αυτή η ανταρσία υποδεικνύει στην Merkel να διατηρήσει τη σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας, μη δίνοντας χρήματα χωρίς να προηγηθούν μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς των Ελλήνων.
Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ZDF, το 52% των Γερμανών είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης