Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Irish Times: Οι μεταρρυθμίσεις το πρώτο βήμα της Ελλάδας για το ξεκλείδωμα των ευρωπαϊκών κεφαλαίων

Irish Times: Οι μεταρρυθμίσεις το πρώτο βήμα της Ελλάδας για το ξεκλείδωμα των ευρωπαϊκών κεφαλαίων
Οι εποικοδομητικοί τόνοι της συνάντησης απέτυχαν να καλύψουν τον αυξανόμενο θυμό των ευρωπαίων ηγετών
Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να ξεμείνει από χρήματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τονίζεται σε δημοσίευμα των «Irish Times», στο οποίο σημειώνεται ότι μετά τη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, όχι μόνο δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος, αλλά αντιθέτως ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συμφώνησε να παρουσιάσει νέα λίστα μεταρρυθμίσεων το επόμενο διάστημα, χωρίς οι εταίροι του να υποσχεθούν για την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού βραχυπρόθεσμα.
Όπως σημειώνεται, το γεγονός ότι ο έλληνας πρωθυπουργός πέτυχε αυτή τη συνάντηση αποτελεί μια μικρή πολιτική νίκη του Αλέξη Τσίπρα και ενδεχομένως να αντιπροσωπεύει μια αφαίρεση εξουσίας ως προς τις διαπραγματεύσεις από τον «φλογερό» έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, στον πρωθυπουργό, κάτι που ορισμένοι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών μπορεί να καλωσορίσουν, καθώς αυξάνεται η απογοήτευση από την έλλειψη προόδου από την Ελλάδα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις.
Ο κύριος παράγοντας ανησυχίας είναι ακριβής δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, ενώ και η φυγή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες συνεχίζεται.
Το άλλο μεγάλο θέμα στο οποίο θα υπάρξει εστίαση τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι ποιες μεταρρυθμίσεις θα παρουσιάσει η Ελλάδα και αν αυτές θα ικανοποιήσουν τους πιστωτές της.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συνάντηση μπορεί να εκληφθεί ως μια συμφιλιωτική χειρονομία, ειδικά από τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση, οι πιέσεις πλέον θα είναι προς τον έλληνα πρωθυπουργό να φέρει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να σφυρηλατήσει έναν δρόμο για να ξεπεράσει την τελευταία ελληνική κρίση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης