Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Expansion: Το Eurogroup έχασε την υπομονή του με την Ελλάδα – Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για την Αθήνα

Expansion: Το Eurogroup έχασε την υπομονή του με την Ελλάδα – Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για την Αθήνα
Χάσαμε χρόνο, συζητώντας εδώ και δύο εβδομάδες ποιος θα συζητήσει με ποιον, πού και με ποια φόρμα, τόνισε ο J. Dijsselbloem
Η Ευρωζώνη έχασε την ψυχραιμία της με την Ελλάδα, σημειώνει η ισπανική οικονομική εφημερίδα Expansion, η οποία σε άρθρο της τονίζει την ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος υπογράμμισε χθες ότι εδώ και δύο εβδομάδες χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς οι συζητήσεις περιστρέφονταν στο ποιος θα συναντήσει ποιον, πού και με ποια φόρμα.
Όσον αφορά την έναρξη των διαπραγματεύσεων αυτή την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, στο άρθρο σημειώνεται ότι δύσκολα θα μπορούσε να εκληφθεί ως νίκη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παρά τις προσπάθειες του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να πραγματοποιούνται όλες στις Βρυξέλλες, αυτό δεν κατέστη εφικτό, με τον επικεφαλής του Eurogroup να τονίζει ότι θα υπάρχουν και κλιμάκια στην Αθήνα προκειμένου να επιβεβαιώνονται τα στοιχεία.
Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και σκληροί για την Ελλάδα από χρηματοδοτική άποψη.
Μέσα στον Μάρτιο, σημειώνεται, η Αθήνα θα πρέπει να επιστρέψει στο ΔΝΤ ποσό 1,2 δισ. ευρώ, αλλά και να επαναχρηματοδοτήσει έντοκα γραμμάτια ύψους 3 δισ. ευρώ και όλα αυτά ενώ εφαρμόζει ορισμένες από τις προεκλογικές της υποσχέσεις, που οδηγούν σε αύξηση των δημοσίων δαπανών.
Ερωτηθείς ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, σχετικά με το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να επιβιώσει τον Μάρτιο χωρίς τη βοήθεια των εταίρων της, σημείωσε ότι «αυτό μένει να το δούμε», ότι «γι' αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να υπάρξει αποδοτική ανάλυση και επαφές μεταξύ των θεσμών της τρόικας και των ελληνικών αρχών», ενώ πρόσθεσε ότι «γνωρίζουμε ότι η κατάσταση από πλευράς ρευστότητας δεν είναι καλή».
Στο ίδιο ερώτημα ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, σημειωσε ότι «το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε έτοιμοι να τους στηρίξουμε στη βάση της μεγαλύτερης προόδου του προγράμματος».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης