Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kraemer (S&P): Ο κίνδυνος στην Ευρωζώνη έχει επιστρέψει… - Οι αξιολογήσεις δεν αντανακλούν την επιδείνωση του κλίματος

Kraemer (S&P): Ο κίνδυνος στην Ευρωζώνη έχει επιστρέψει… - Οι αξιολογήσεις δεν αντανακλούν την επιδείνωση του κλίματος
Κάτω του 33% η πιθανότητα υποβάθμισης της Γερμανίας
Σαφώς απογοητευμένος από την οικονομική πορεία της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο Moritz Kraemer, επικεφαλής αναλυτής της Standard & Poor’s.
Ειδικότερα, ο M. Kraemer υποστήριξε πως ο κίνδυνος στην Ευρωζώνη έχει επιστρέψει, καθώς το οικονομικό outlook έχει επιδεινωθεί σημαντικά.
Ωστόσο, συνέχισε, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στις τρέχουσες αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών κρατών.
«Ο κίνδυνος στην Ευρωζώνη έχει πιθανώς επιστρέψει. Οι αξιολογήσεις ωστόσο, δεν αντανακλούν με σαφήνεια τη νέα κατάσταση» εξήγησε χαρακτηριστικά, ο αναλυτής της Standard & Poor’s.
«Στην Ευρωζώνη υπάρχουν τρία θετικά οutlook και τρία αρνητικά» σημείωσε παράλληλα, τονίζοντας πως οι χώρες οι οποίες διαθέτουν θετικό outlook έχουν σωρευτικό έλλειμμα κάτω του 3% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, ενώ αντίθετα οι χώρες με αρνητικό outlook έχουν έλλειμμα... 38%.
Ας σημειωθεί πως θετικό outlook διαθέτει η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Σλοβακία, ενώ αρνητικό η Γαλλία, η Ιταλία και η Σλοβενία.
Όσον αφορά την αξιολόγηση της Γερμανίας, εκτιμά πως οι πιθανότητες υποβάθμισης τα επόμενα δύο χρόνια είναι λιγότερες από 33%.
Άλλωστε, η Γερμανία χαίρει της αξιολόγησης «ΑΑΑ» με «σταθερό» outlook και από τους τρεις μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης