Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's: Αυξάνεται η πιθανότητα για αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ - Φυσιολογική η μειωμένη ζήτηση στο πρώτο TLTRO

Standard & Poor's: Αυξάνεται η πιθανότητα για αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ - Φυσιολογική η μειωμένη ζήτηση στο πρώτο TLTRO
H μειωμένη ζήτηση κρίνεται φυσιολογική, δεδομένης της πορείας της ευρωπαϊκής οικονομίας, την τρέχουσα περίοδο
Υψηλή παραμένει η πιθανότητα η ΕΚΤ να προχωρήσει σε πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στο προσεχές μέλλον, εκτιμά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
"H πιθανότητα για πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, είναι αυξημένη", σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου.
Ταυτόχρονα η S&P δεν θεωρεί γεγονός - έκπληξη τη μειωμένη συμμετοχή των ευρωπαϊκών τραπεζών στην πρώτη πράξη αναχρηματοδότησης (TLTROs) της ΕΚΤ.
"Η μειωμένη ζήτηση, από πλευράς τραπεζών, στο πρώτο TLTRO της ΕΚΤ δεν προκαλεί έκπληξη. Αντίθετα κρίνεται φυσιολογική, δεδομένης της πορείας της ευρωπαϊκής οικονομίας, κατά την τρέχουσα περίοδο", επισημαίνει η S&P.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο TLTRO - πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου - οι ευρωπαϊκές τράπεζες άντλησαν μόλις 82,6 δισ. ευρώ.
Το ποσό αυτό είναι πολύ μικρότερο των εκτιμήσεων, καθώς τα διαθέσιμα κεφάλαια ήταν 400 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως το επόμενο TLTRO έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης