Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ) – Εντός των επόμενων εβδομάδων οι πρώτες κατακυρώσεις διαγωνισμών του Κτηματολογίου

Γ. Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ) – Εντός των επόμενων εβδομάδων οι πρώτες κατακυρώσεις διαγωνισμών του Κτηματολογίου
Άμεσα η κατάθεση ρύθμισης για τη δημιουργία των δύο πρώτων μόνιμων κτηματολογικών γραφείων σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη
Εντός των επόμενων εβδομάδων θα γίνουν οι πρώτες κατακυρώσεις διαγωνισμών του Κτηματολογίου σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, ενώ άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τη δημιουργία των δύο πρώτων οριστικών Κτηματολογικών Γραφείων σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός στο περιθώριο της Συνόδου της Μόνιμης Επιτροπής Κτηματολογίου, η οποία διεξάγεται υπό την προεδρία της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην ΑΘήνα και η οποία θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Τετάρτη, 25 Ιουνίου.
Όπως επισήμανε ο κ. Μανιάτης, «η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια όλης αυτής που έχει γίνει όλες τις προηγούμενες δεκαετίες», προσθέτοντας ότι «υλοποιούμε την πιο δύσκολη, την πιο μεγάλη μεταρρύθμιση της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης τα τελευταία 150 χρόνια. Ενοποιούμε τα πληροφοριακά συστήματα όλης της Δημόσιας Διοίκησης, από το Κτηματολόγιο, την Πολεοδομία και τα δάση, μέχρι τα Σχέδια Πόλης και τον ορυκτό πλούτο».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, «δύο μόνον αριθμοί φτάνουν για να περιγράψουν αυτό που πράγματι αποτελεί τη μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Σήμερα, όλα τα ακίνητα των ιδιωτών και του δημοσίου καταγράφονται στα περίπου 400 Υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και πολύ πριν το 2020, από τα 400 αυτά υποθηκοφυλακεία θα οδεύσουμε σε μόλις 16 Περιφερειακά Κτηματολογικά Γραφεία, μέσα από τα οποία θα δίνονται όλες οι απαντήσεις, και για τη διασφάλιση της περιουσίας του δημοσίου αλλά και για το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης