Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος από φερόμενη δήλωση της Επιτρόπου Μ. Δαμανάκη περί νέας μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα - Αλλεπάλληλες διαψεύσεις

Σάλος από φερόμενη δήλωση της Επιτρόπου Μ. Δαμανάκη περί νέας μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα - Αλλεπάλληλες διαψεύσεις
Τη δήλωση διέψευσε τόσο η ίδια όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε με δήλωση που αποδόθηκε στην Επιτρόπο της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη για το ευαίσθητο θέμα του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, εδώ και λίγες ώρες έκανε το γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι η κυρία Δαμανάκη ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της ότι η Κομισιόν διατηρεί ανοιχτό το θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.
Τη φερόμενη ως τοποθέτηση της κυρίας Δαμανάκη έσπευσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος δήλωσε: "Προφανώς η κυρία Δαμανάκη δεν γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί  με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα. Και αυτό που έχει συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο στην ΕΕ, καθώς και με την τρόικα, είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή μείωση στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα. Το αντίθετο μάλιστα. Η σταδιακή άνοδος της εθνικής οικονομίας ανοίγει το δρόμο για την αντίστοιχη αύξηση των μισθών".
Διάψευση και από την ίδια τη Δαμανάκη
Υπό το βάρος του σάλου που προκλήθηκε, η Μαρία Δαμανάκη από τη Ρώμη - όπου βρίσκεται - προέβη σε δήλωση διάψευσης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της "διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έκανε οποιεσδήποτε δηλώσεις, σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, σχετικά με τον κατώτατο μισθό. Ουδέποτε η κυρία Δαμανάκη έκανε παρόμοιες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα κατά τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης