Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Χατζηδάκης (ΥΠΑΝ) - Πρώτη σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ η Ελλάδα - Από παράδειγμα προς αποφυγή, τώρα πετυχαίνει πρωτιές

Κ. Χατζηδάκης (ΥΠΑΝ) - Πρώτη σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ η Ελλάδα - Από παράδειγμα προς αποφυγή, τώρα πετυχαίνει πρωτιές
Πρόκειται για ανάσα ρευστότητας στην αγορά, καθώς φθάνει στο 82% η απορροφητικότητα κονδυλίων, σημείωσε ο υπουργός
Πρώτη σε απορροφητικότητα αναδεικνύεται η Ελλάδα, όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι από παράδειγμα προς αποφυγή, η Ελλάδα πετυχαίνει τώρα πρωτιές.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «έχουμε μια πολύ θετική είδηση. Η Ελλάδα, που κάποτε ήταν παράδειγμα προς αποφυγή για ορισμένους στην Ευρώπη, τώρα πια κατορθώνει και πετυχαίνει πρωτιές. Η πατρίδα μας είναι, πια, με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώτη στις απορροφήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο μεγαλύτερο Κοινοτικό Ταμείο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης».
Συνολικά, σε όλα τα Ταμεία, η Ελλάδα έρχεται τρίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση από 18η που ήταν τον Ιούνιο του 2012, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Αυτό δεν είναι μόνο μια έμπρακτη διάψευση των μύθων που κυκλοφορούσαν για την Ελλάδα, τόνισε, αλλά «είναι και μια ανάσα ρευστότητας στην αγορά».
Όπως επισήμανε, το ποσοστό απορρόφησης της Ελλάδας φθάνει στο 82%, 14 μονάδες πάνω απο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης