Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αρχίζει η διάλυση της Ελλάκτωρ - Το σχέδιο για την απόσπαση της REDS… με στόχο να την ελέγξουν συγκεκριμένοι μέτοχοι

Αρχίζει η διάλυση της Ελλάκτωρ - Το σχέδιο για την απόσπαση της REDS… με στόχο να την ελέγξουν συγκεκριμένοι μέτοχοι
Όταν συνειδητοποίησαν ότι η πλευρά Greenhill και Kiloman, των Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη αύξησαν το ποσοστό τους και συνεπώς δεν θα συγκεντρώσουν την αναγκαία πλειοψηφία των 2/3, άλλαξαν σκοτεινό σχέδιο.
Σχετικά Άρθρα

Σχέδιο για την απόσπαση της REDS από τον όμιλο Ελλάκτωρ μεθοδεύουν ο ολλανδός καιροσκόπος και συνεργάτες του.
Απώτερος στόχος, η εταιρεία ακινήτων να περάσει στον άμεσο έλεγχο συγκεκριμένων μετόχων στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδίου διαμοιρασμού των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάκτωρ.

Φαίνεται ότι οι παράγοντες που διοικούν σήμερα την Ελλάκτωρ, καταναλώνουν περισσότερο χρόνο για να διαλύσουν την εταιρεία πάρα για να την αναπτύξουν χωρίς να διστάζουν να δημιουργήσουν νέες υποθέσεις εσωτερικής πληροφόρησης.
Αποδεικνύεται ο Holterman (Χόλντερμαν), ο Παναγιωτόπουλος και ενδεχομένως κι άλλοι θα αποδειχθούν πεφωτισμένοι που διαβάζουν το μέλλον.
Παρότι βασικός μέτοχος της REDS με ποσοστό 55% είναι η Ελλάκτωρ, προσπαθούν συστηματικά να ενισχύσουν άλλες παρουσίες στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ξαφνικά έγινε «εκεχειρία» με τον Σ. Καλλιτσάντση καθώς ο επικεφαλής της Reggeborgh Χ. Χόλντερμαν, αγόρασε τις μετοχές REDS που διάθετε ο πρώην επικεφαλής της Ελλάκτωρ τον οποίο έως τότε ελεεινολογούσαν με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα.

Στη φάση εκείνη σχεδίαζαν να ενσωματώσουν την REDS στην Ελλάκτωρ πιστεύοντας ότι θα ενισχυθεί η πλευρά του ολλανδού.
Όταν συνειδητοποίησαν ότι η πλευρά Greenhill και Kiloman, των Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη αύξησαν το ποσοστό τους και συνεπώς δεν θα συγκεντρώσουν την αναγκαία πλειοψηφία των 2/3, άλλαξαν σκοτεινό σχέδιο.
Το καινούργιο, προβλέπει απόσπαση της REDS από τον όμιλο με πρόσχημα ότι χρειάζεται κεφάλαια που δεν διαθέτει.
Συνεπώς η εταιρεία θα συγκεντρώσει κεφάλαια από πρόθυμους μετόχους που προσφέρονται…
Πρωταγωνιστής στην οικοτεχνία παραγωγής αμφιλεγόμενων κινήσεων είναι ο Χρ. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της REDS και της Άκτωρ που είχε ήδη 10% της REDS και συνέχισε να αγοράζει μετοχές το διάστημα 6, 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου.
Προφανώς είναι πολύ τυχερός ή έχει ενόραση και βλέπει μελλούμενα, καθώς στις 6 Δεκεμβρίου έγινε η ηλεκτρονική δημοπρασία στον πλειοδοτικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τις Γούρνες Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι στην αγορά ακινήτων είχε προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι η προσφορά της εταιρείας για το οικόπεδο στις Γούρνες Ηρακλείου ήταν ιδιαίτερα υψηλό.
Φαίνεται ότι σκόπιμα δόθηκε υψηλή προσφορά ώστε να προκύψουν μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες που θα διευκολύνουν τα επόμενα βήματα.
Κι αυτό επειδή η εταιρεία δεν διαθέτει κεφάλαια για να υλοποιήσει τα μεγάλα σχέδια που καθοδηγείται να αναλάβει.

Αυτή τη στιγμή, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σε 93,4 εκατ. ευρώ ενώ ο καθαρός δανεισμός είναι 26,3 εκατ. ευρώ.
Ο δανεισμός είναι μικρός σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια και θεωρείται ότι η εταιρεία μπορεί να δανειστεί επιπλέον ποσά όχι όμως τόσα ώστε να προχωρήσει τις επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Η Reds εκτός από το project στις Γούρνες, σχεδιάζει επένδυση 200 εκατ. ευρώ στο Cambas Park.
Ένας άλλος τρόπος χρηματοδότησης των σχεδίων θα μπορούσε να είναι η συγχρηματοδότηση από τρίτους επενδυτές, αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα εγερθούν ερωτήματα για τις λεπτομέρειες και τον τρόπο που θα διανεμηθούν οι δουλειές.
Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ενημερώσει τους μετόχους για το μεγάλο, όπως αποδεικνύεται σχέδιο που υπέβαλλε στο ΤΑΙΠΕΔ για την επένδυση στις Γούρνες Ηρακλείου και τη χρηματοδότησή του ούτε έχουν ανακοινωθεί τα σχέδια της εταιρείας.
Προφανώς θέλουν να προετοιμάσουν την επόμενη «δεξιοτεχνία» χωρίς να αποκαλύψουν πρόωρα λεπτομέρειες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης