Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

O Holterman (Reggeborgh) σε πανικό αναζητάει αγωνιωδώς ασυλία – Γιατί συνάντησε Μητσοτάκη, Μυτιληναίο;

O Holterman (Reggeborgh) σε πανικό αναζητάει αγωνιωδώς ασυλία – Γιατί συνάντησε Μητσοτάκη, Μυτιληναίο;
Ο παράγοντας των κρυφών συμφωνιών εκτός από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη από τον οποίο είχε το θράσος να ζητήσει να παρέμβει υπέρ του σε ανεξάρτητες αρχές, συναντήθηκε και με τον επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, Βαγγέλη Μυτιληναίο
Σχετικά Άρθρα

Κύκλο συναντήσεων προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι ανεξάρτητες αρχές εποπτείας της Κεφαλαιαγοράς και του Ανταγωνισμού (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επιτροπή Ανταγωνισμού) θα τον αφήσουν ανενόχλητο να συνεχίσει… το έργο του, πραγματοποιεί ο Χόλντερμαν (Holterman) ο επικεφαλής της Reggeborgh.
Ο παράγοντας των κρυφών συμφωνιών εκτός από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη από τον οποίο είχε το θράσος να ζητήσει να παρέμβει υπέρ του σε ανεξάρτητες αρχές, συναντήθηκε και με τον επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, Βαγγέλη Μυτιληναίο.
Πάντως για τη δεύτερη συνάντηση δεν εξέδωσε ανακοίνωση ότι συζήτησαν τις αναγκαίες επενδύσεις για την κλιματική αλλαγή όπως μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό!

Γιατί έδωσαν την δημοσιότητα την συνάντηση με τον πρωθυπουργό;

Για να την εκμεταλλευτούν δημιουργώντας εντυπώσεις.
Επειδή η «δουλειά» χρειάζεται πολιτικές διασυνδέσεις. Προφανώς ζητάει στηρίγματα, προσπαθεί να διαμορφώσει μια επίπλαστη εικόνα ότι είναι διαλλακτικός επενδυτής, έτοιμος να συζητήσει με όλους εκτός από τους… συνεταίρους του στη εταιρεία που διοικεί με ανδρείκελα που έχει τοποθετήσει.

Με ποια ιδιότητα άραγε κάνει επαφές;

Με εκείνην που εμφανίζεται δηλαδή του μετόχου που δεν συμμετέχει στη διοίκηση;
Και τι υπόσχεται στους συνομιλητές του αφού υποτίθεται ότι τυπικά δεν έχει σχέση με την διοίκηση της Ελλάκτωρ;
Προφανώς με την αληθινή ιδιότητα της πραγματικής διοίκησης της εταιρείας που κάνει κινήσεις για να εξασφαλίσει ασυλία.
Τώρα όμως πλέον όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι ο σοβαρός επενδυτής, όπως εμφανίστηκε.
Οι ευκαιριακές επενδύσεις του στην ελληνική αγορά δεν έγιναν π.χ. από την οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία της συζύγου του Γκερίτα Βέσσελς, αλλά από τον τομέα «χρηματιστηριακών παιγνίων», του family office με την επωνυμία Reggeborgh.
Αυτό είναι.

Τακτικές σκηνοθεσίας

Και για να πετύχει στο παιχνίδι αυτό έχει ανάγκη από σκηνοθεσία, πρέπει να στηρίξει την διαφορετική εικόνα και ρητορική που προσπαθεί να εμφανίσει.
Επιδιώκει πολιτική στήριξη, «ειδικές σχέσεις», κρυμμένες μετοχές, αθέατους λογαριασμούς, μυστικές συμφωνίες.
Πρέπει να παραπλανήσει τις ανεξάρτητες αρχές, τους καλοπροαίρετους πολιτικούς, του απλούς μετόχους ακόμα και τους ανταγωνιστές.
Αυτό έκανε τα τρία τελευταία χρόνια που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά.
Μπήκε και βγήκε στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ χωρίς τελικά να αφήσει ούτε τεχνογνωσία, ούτε κεφάλαια.
Έπαιξε χρηματιστηριακά παιχνίδια με τους γνωστούς πλέον παρένθετους παίκτες (τράπεζες Αstrobank και Barclay’s, επενδυτική εταιρεία Atlas) πήρε πίσω τα κεφάλαια που έβαλε, επιπλέον κέρδος 180 εκατ. ευρώ και έφυγε.
Καθόλου παράξενο ότι η εταιρεία «αναστήθηκε» από την ημέρα που έφυγε.
Ξεκίνησε να αποκτά μετοχές στην ανταγωνιστική εταιρεία Ελλάκτωρ με τρόπο φανερό αλλά και όπως συνήθως, μυστικά απαγγέλλοντας το παραμύθι ότι είναι παθητικός μέτοχος…
Ποιος θα του αντισταθεί;
Κι όμως…

Με έκπληξη και οργή διαπίστωσε ότι η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή αρχή, δεν είναι διατεθειμένες να αποδεχθούν τον παράλογο ισχυρισμό και αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική.
Μετακινήθηκε άρον άρον από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και απέκτησε τον έλεγχο της Ελλάκτωρ τοποθετώντας στη διοίκηση άτομα που δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο αλλά διέθεταν πολιτικές διασυνδέσεις παρά την προβλήματα που εμφάνιζαν λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, παλαιών καταδικών για χειραγώγηση μετοχών, ανικανότητας.
Ένα χρόνο μετά την απόκτηση του ελέγχου από τον ολλανδό επενδυτή και παρά την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου 120 εκατ. ευρώ που έγινε, η εταιρεία Ελλάκτωρ υποφέρει.
Δεν έχει πάρει έργα, το εννεάμηνο 2021 αύξησε τις ζημιές ενώ ο τζίρος σημείωσε κάμψη έναντι του 2020 που ήταν αρνητικό λόγω πανδημίας.

Και τι αποκαλύπτεται επιπλέον;

Ο Χόλντερμαν πάλι χρησιμοποίησε συμμορία ενδιάμεσων ώστε να κρύψει μετοχές και να ελέγξει την εταιρεία.
Και επειδή αυτό εντοπίστηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επειδή γνωρίζει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρακολουθεί την εξέλιξη, επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό, κάνει συναντήσεις με άλλους παράγοντες της αγοράς.
Η γνωστή τακτική αναζήτησης στηριγμάτων ή και συνενόχων.

Υποσημείωση

Η συνάντηση Holterman με Μυτιληναίο εντάσσεται στην προσπάθεια του Ολλανδού να δημιουργήσει συμμαχίες... για το ζήτημα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης