Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η απρέπεια Holterman της Reggeborgh - Επιχείρησε να εμφανίσει ότι ο Πρωθυπουργός του προσφέρει ασυλία – Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου

Η απρέπεια Holterman της Reggeborgh - Επιχείρησε να εμφανίσει ότι ο Πρωθυπουργός του προσφέρει ασυλία – Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου
Γιατί θέλησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό λίγο πριν μάθει τις κατηγορίες στις οποίες πρέπει να απολογηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;
Σχετικά Άρθρα

Ακόμα και τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχείρησε να εμπλέξει στις σκοτεινές υποθέσεις του, ο επικεφαλής της Reggeborgh Χ. Χόλντερμαν (Holterman), επειδή είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του.
Έστησε στα media, ένα σκηνικό μεγαλοπρέπειας όπου ο Πρωθυπουργός και ο ολλανδός εξετάζουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας σαν να πρόκειται για σύνοδο κορυφής.
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αλαζονείας και έλλειψης σεβασμού για τον Πρωθυπουργό της χώρας κι ότι αυτός εκπροσωπεί.
Παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας και αβροφροσύνης η «Ομάδα Παραπλάνησης» που μισθοδοτεί ο ολλανδός επενδυτής – καιροσκόπος, διέδωσε την «είδηση» της συνάντησης με παρατηρήσεις όπως ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα σχέδιά του τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη αλλά και για θέματα που αφορούν την… Ελλάκτωρ!

Όπως ήταν φυσικό, οι ανεπίσημες «πληροφορίες» προκάλεσαν οργή στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου, που ξαφνικά βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να χειρίζονται μια απόπειρα «χειραγώγησης Πρωθυπουργού» από κάποιον μάλιστα που ελέγχεται από ανεξάρτητες αρχές, που βαρύνεται με τουλάχιστον αμφιλεγόμενες πρακτικές απόκρυψης μετοχών κ.α.
Αποτέλεσμα της κινητοποίησης που προκλήθηκε ήταν να υποχρεωθεί η Reggeborgh στην έκδοση ανακοίνωσης επίσημα αυτή τη φορά, σύμφωνα με την οποία «Θέματα της συζήτησης ήταν οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα, και στις οποίες ο Όμιλος Reggeborgh δηλώνει παρών»
Η σύντομη ανακοίνωση μάλιστα επισημαίνει ότι «Είναι πλήρως αντίθετα με την πραγματικότητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού μεμονωμένα διαδικτυακά σχόλια περί συζήτησης θεμάτων της εταιρικής μειοψηφίας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Έτσι, εκτός των άλλων γραφικοτήτων είδαμε και ανακοίνωση για την διάψευση όσων πριν λίγα ώρα μετέδιδαν με στόμφο, οι ίδιοι οι διαψεύδοντες.
Η απλή αλήθεια από την συνάντηση είναι ότι ο ολλανδός «έφαγε πόρτα» με την έννοια ότι τα προβλήματά του με τις εποπτικές αρχές προφανώς αφήνουν παγερά αδιάφορο τον πρωθυπουργό.
Και επειδή αυτό ήταν σαφές, επιχείρησε κάτι που γνωρίζει καλά: να παραπλανήσει.
Η συνάντησή του δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ή επιδίωκε και γιαυτό αποφάσισε να την εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά.
Προκαλεί εντύπωση ότι είναι τόσο μεγάλη η απελπισία που βρίσκεται ο ολλανδός καιροσκόπος που επιχείρησε να εμφανίσει τον Πρωθυπουργό της χώρας ως τον άνθρωπο που θα τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του.

Γιατί θέλησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό λίγο πριν μάθει τις κατηγορίες στις οποίες πρέπει να απολογηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;


Για να έχει την ευκαιρία να μεταδώσει το παραπλανητικό μήνυμα ότι διαθέτει ασυλία επειδή έχει υψηλές γνωριμίες.
Δείχνει να πιστεύει ότι η ελληνική κοινή γνώμη και οι παράγοντες της αγοράς αποτελούνται από ομάδες ηλιθίων που θα πειστούν ότι ο πρωθυπουργός κάνει χάρες σε περαστικούς, παρακάμπτοντας διαδικασίες και κανόνες της εποπτείας των αγορών. Αλλά ακόμα κι αν ίσχυε το εξωφρενικό αυτό ενδεχόμενο, είναι ποτέ δυνατόν να το έχει δημοσιοποιήσει αυτός που υποτίθεται ωφελείται;
Απλώς είναι άλλο ένα από τα «κόλπα Χόλντερμαν» που αστόχησαν και προστίθενται στην σειρά σφαλμάτων που έχει κάνει.
Συνήθως οι πρωθυπουργοί και φυσικά ο Κ. Μητσοτάκης έχουν συναντήσεις και με επιχειρηματίες αλλά ποτέ έως τώρα δεν τόλμησε συνομιλητής που βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, να δημοσιοποιεί υποτιθέμενες λεπτομέρειες της συνάντησης.
Το είδαμε από το αλαζόνα ολλανδό που νομίζει ότι η χώρα και εκλεγμένοι εκπρόσωποί του έχουν το καθήκον να τον εξυπηρετούν, να τον καλύπτουν, να τον υπηρετούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης