Επιχειρήσεις

Αθανασίου (Lamda Development): Τεράστια ζήτηση για τα διαμερίσματα του «Marina Tower» - Πώληση μέχρι αρχές 2022

Αθανασίου (Lamda Development): Τεράστια ζήτηση για τα διαμερίσματα του «Marina Tower» - Πώληση μέχρι αρχές 2022
«Είναι ένα τεράστιο έργο, αφού μιλάμε για αξία κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ» μόλις παραδοθεί το ακίνητο, τονίζει ο Οδ.  Αθανασίου
Σχετικά Άρθρα

Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, αν όχι νωρίτερα, θα πωληθούν τα διαμερίσματα στον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη «Marina Tower» στην Ελλάδα, που θα ανεγερθεί στην περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, καθώς και οι 27 βίλες μπροστά στην παραλία, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, στο Bloomberg.
Ήδη, όπως αναφέρει ο Οδυσσέας Αθανασίου, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές, με τιμές που ξεκινούν από τα 9.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και που αναμένεται να φτάσουν τα 14.000 ευρώ έως το 2025, οι οποίες θα είναι οι υψηλότερες στην Ελλάδα και συγκρίσιμες με αυτές της Νέας Υόρκης, της Σαγκάης και της Γενεύης.
«Είναι ένα τεράστιο έργο, αφού μιλάμε για αξία κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ» μόλις παραδοθεί το ακίνητο, τονίζει ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του.
Οι προπωλήσεις αποτελούν καλό σημάδι για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ελλάδας. Εκτεινόμενη σε μια περιοχή τριπλάσια του μεγέθους του Μονακό, η ανάπλαση του παροπλισμένου αεροδρομίου του Ελληνικού θα μπορούσε να προσθέσει έως και 2,2% στην οικονομία της χώρας και 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2025.
Στη περιοχή της ανάπλασης του Ελληνικού θα κατασκευαστεί επιχειρηματικό πάρκο αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ,ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Ελληνικό.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανασίου σημειώνει ότι η Lamda σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά για τα ήδη εμπορικά της κέντρα το 2022. Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει ρευστότητα άνω των 400 εκατ. ευρώ, ενώ προσθέτει ότι η εταιρεία σκοπεύει σταδιακά να μειώσει τη συμμετοχή της στα εμπορικά κέντρα σε λιγότερο από 45% από το 88 % που είναι τώρα.
Ενισχυμένη από το έργο, η Lamda στοχεύει να τριπλασιάσει την αξία της έως το 2025, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 12% φέτος, με την αξία της εταιρείας να εκτιμάται στο 1,4 δισ. ευρώ.
«Η Ελλάδα θα γίνει προορισμός παγκόσμιας κλάσης. Θα μετασχηματιστεί από έναν προορισμό συνυφασμένο με τη θάλασσα και τον ήλιο, σε έναν προορισμό ταυτισμένο με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής», σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης