Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελληνικό - Lamda Development: Κεντρικό σημείο της ανάπτυξης η Μarina Galleria

Ελληνικό - Lamda Development: Κεντρικό σημείο της ανάπτυξης η Μarina Galleria
To άνοιγμα της πόλης της Αθήνας προς την θάλασσα, που αποτελεί κεντρικό στόχο της επένδυσης του Ελληνικού, παρουσίασε η Lamda Development
Σχετικά Άρθρα

To άνοιγμα της πόλης της Αθήνας προς την θάλασσα, που αποτελεί κεντρικό στόχο της επένδυσης του Ελληνικού, παρουσίασε η Lamda Development με τα έργα στο παράκτιο μέτωπο και τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Marina Galleria παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή παρουσίαση, ανοιχτή προς το κοινό, απο την Lamda Development.
Παρουσιάζοντας τα έργα στο παράκτιο μέτωπο, ο διευθύνων σύμβουλος της lamda κ. Ο. Αθανασίου εξήγησε πως «η ανάδειξη της περιοχής θα συμβάλλει ουσιαστικά, ώστε η αθηναϊκή πρωτεύουσα, να διαθέτει τουρισμό υψηλής ποιότητας για 12 μήνες τον χρόνο». 
Η ανανεωμένη παράκτια ζώνη θα αποτελέσει από μόνη της ένα μοναδικό τοπόσημο, συνολικού μήκους 3,5 χλμ.,ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί η νέα παραλία ελεύθερης πρόσβασης, μήκους 1 χλμ – η οποία θα είναι προσβάσιμη σε όλους.
Πιο δίπλα, όπως είπε ο κ. Αθανασίου, θα βρίσκεται ο ουρανοξύστης Marina Tower, η Μαρίνα του Αγίου Κοσμά με αναβαθμισμένη χωρητικότητα για τα σκάφη και υπηρεσίες για τους επισκέπτες.
“Τα οφέλη της επένδυσης αγγίζουν όλους τους Έλληνες στο παράκτιο μέτωπο”, συμπλήρωσε.
athanasiou.JPG
Δυο πολυτελή ξεονοδοχεία

Περαιτέρω, στον χώρο πίσω απο την παραλία θα δημιουργηθούν δυο πολυτελή ξενοδοχεία και κατοικίες – μια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ – με την συνεργασία της ΤΕΜΕΣ του κ. Αχ. Κωνστακόπουλου. Για την πρόσβαση προς την περιοχή του παράκτιου μετώπου θα δημιουργηθούν ένα δίκτυο μήκους 50 χλμ μεε περιπάτους, ποδηλατοδρόμους, έτσι οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στην παραλία μέσω του Μητροπολιτικού Πάρκου, μέσω πολλαπλών διαδρομών. Στο έργο της Marina Galleria, θα υπάρχουν επίσης υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι, χώροι, φωτοβολταϊκά, χώροι συλλογής του βρόχινου νερού

Προορισμός η Marina Galleria

Κεντρικό σημείο της ανάπτυξης στην παραλία, θα αποτελεί το κτίριο της Μarina Galleria, το οποίο θα έχει συνολική έκταση 22.000 τ.μ με σχέδια του διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma. To κτίριο εκτείνεται σε δυο επίπεδα, με το υδάτινο στοιχείο ( στέγη ) , αλλά και την θέα προς την θάλασσα απο τους ορόφους του κτιρίου. Εκεί, θα δημιουργηθεί ένα εμπορικό συγκρότημα το οποίο θα διαθέτει χώρους γαστρονομίας, ψυχαγωγίας, εμπορικά καταστήματα με κορυφαίους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές. Επίσης, κατά την διάρκεια όλους του χρόνου θα διοργανώνονται συναυλίες, παραστάσεις, ώστε ο χώρος να αποτελεί προορισμό για τουρίστες και επισκέπτες καθ ΄ολη την διάρκεια του χρόνου. Για το έργο της Marina Galleria, μίλησαν Έλληνες αρχιτέκτονες, καθώς και ο συνεργάτης του Ιάπωνα αρχιτέκτονα κ. Α. Καφαντάρης.
marina2.JPG
Marina Galleria: ένας νέας γενιάς προορισμός δίπλα στη θάλασσα

Η Marina Galleria (www.theellinikonmarinagalleria.com) θα προσφέρει στους επισκέπτες μία πολύπλευρη και υψηλής αισθητικής εμπειρία αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.
Σε 22.000 τ.μ., θα φιλοξενεί κορυφαίους οίκους μόδας, ορισμένοι, εκ των οποίων, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες σχεδιαστές. Θα προσφέρει, επίσης, σειρά γαστρονομικών προτάσεων υψηλού επιπέδου από διάσημους Έλληνες και ξένους chef, αλλά και πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
Σχεδιασμένη από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates, το οποίο υπογράφει εντυπωσιακά έργα παγκοσμίως, η Marina Galleria θα είναι ένα από τα τοπόσημα του Ελληνικού, ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς στη νέα μαρίνα του Άγιου Κοσμά και πόλος έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
«Χάρη στην προνομιακή της τοποθεσία, την υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονική της και τη σχέση της με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και την πολύπλευρη εμπειρία που θα προσφέρει στους επισκέπτες της, η Marina Galleria θα αποτελέσει έναν προορισμό νέας γενιάς, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα», υπογράμμισε η Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, κα Μελίνα Παΐζη.
«Για τον σχεδιασμό της Marina Galleria, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε στοιχεία και υλικά του ελληνικού τοπίου, ακολουθώντας μία σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού. Έτσι, γεννήθηκε μία νέα τυπολογία: ένας υπερσύγχρονος εμπορικός προορισμός, ανοιχτός προς τη θάλασσα, τον ήλιο και το ελληνικό τοπίο», σημείωσε ο κ. Άρης Καφαντάρης, Διευθυντής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates.
melina.JPG

kafantaris.JPG
Το ομορφότερο παραλιακό μέτωπο της Ευρώπης

Ο σχεδιασμός της Lamda Development για την ανάπλαση της παράκτιας ζώνης του Ελληνικού περιλαμβάνει μία σειρά από εμβληματικά τοπόσημα και σημεία προορισμού, που θα αναδείξουν τη μοναδική φυσική ομορφιά αλλά και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως για όλο τον χρόνο.
Στο παράκτιο μέτωπο θα δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, μία νέα αμμώδης παραλία μήκους 1 χλμ., ελεύθερης πρόσβασης, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κολυμπήσουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν. Στα έργα εντάσσεται, επίσης, η ανάπλαση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, η οποία θα αναβαθμιστεί τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών, καθώς και η δημιουργία δύο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακών μονάδων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΤΕΜΕΣ. Στην ίδια περιοχή θα βρίσκεται και ο Marina Tower, ο πράσινος ουρανοξύστης μοναδικής αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένος από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.
Το παράκτιο μέτωπο θα συνδέεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις  υπόλοιπες περιοχές του Ελληνικού, μέσα από ένα δίκτυο 50 χλμ., που θα περιλαμβάνει διαδρομές περιπάτου, ποδηλάτου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Στόχος της Lamda Development είναι η  ανάδειξη του Ελληνικού και της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε παγκόσμιο ποιοτικό προορισμό, που θα προσφέρει αξία στους όμορους δήμους, την Αττική και τη χώρα και θα δώσει στους πολίτες νέους ανοιχτούς όμορφους χώρους για να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να χαλαρώσουν στο πράσινο με θέα τη θάλασσα.
marina3.JPG
marina4.JPG
marina5.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης