Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καταγγελίες Greenhill για ανακρίβειες και χειραγώγηση στο Ενημερωτικό της Ελλάκτωρ - Στην Επ. Κεφαλαιαγοράς Μπουλούτας - Μυλωνογιάννης

Καταγγελίες Greenhill για ανακρίβειες και χειραγώγηση στο Ενημερωτικό της Ελλάκτωρ - Στην Επ. Κεφαλαιαγοράς Μπουλούτας - Μυλωνογιάννης
Προβλήματα στο ενημερωτικό για την αύξηση των 120,5 εκατ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πάνε πίσω την έγκριση
Σχετικά Άρθρα

Οξύνεται ο πόλεμος μεταξύ Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη και των Ολλανδών της Reggeborgh ενώ η Ελλάκτωρ έχει καταθέσει το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το οποίο όμως σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.
Την ίδια στιγμή στην Επιτροπή έχουν φθάσει πολύ σοβαρές καταγγελίες από την πλευρά της Grenhill στις οποίες περιγράφεται σωρεία πράξεων που κατά την πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη θεωρείται ότι αποτελούν χειραγώγηση.
Δεν είναι σαφές τι έχει πράξει στο σκέλος αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά η πλευρά της Grenhill θεωρεί πως δεν έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες.
Ειδικότερα οι καταγγελίες της πλευράς της Grenhill έχουν πραγματοποιηθεί εγγράφως και είναι τουλάχιστον δύο.
Η πρώτη έγινε στις 11 Ιουνίου και η δεύτερη στις 28 του Ιουνίου 2021

Ανακριβή στοιχεία

Η πλευρά της Greenhill ισχυρίζεται ότι στο ενημερωτικό δελτίο που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς έγκριση περιέχονται ανακριβή στοιχεία, οι γνωστοποιήσεις που γίνονται από την Ελλάκτωρ  προς τους επενδυτές είναι ανακριβείς, ότι παραλείπεται η γνωστοποίηση σημαντικών πληροφοριών και ότι τα όσα γίνονται απειλούν την ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Ουσιαστικά οι καταγγελίες της Greenhill «δείχνουν» το αδίκημα της χειραγώγησης και είναι προφανές ότι σχετίζονται και με τη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ενώ κύκλοι της εταιρίας θεωρούν ότι η σιωπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις τελευταίες καταγγελίες αλλά και σε προηγούμενες εγείρουν ζητήματα για τον τρόπο που λειτουργεί η Επιτροπή.

Η επίσκεψη Μπουλούτα - Μυλωνογιάννη

Εν τω μεταξύ ενδεικτική της ανησυχίας που διαμορφώνεται στο στρατόπεδο της Ελλάκτωρ  είναι η χθεσινή 1 Ιουλίου 2021 - επίσκεψη στα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των κ.κ. Μπουλούτα CEO Ελλάκτωρ και Μυλωνογιάννη Προέδρου προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία τους (sic) για την πορεία έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι η επίσκεψη είχε χαρακτήρα δήλωσης παρουσίας και επιμονής στην έγκριση ενός ενημερωτικού που πάσχει.
Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται και στις εκατέρωθεν πιέσεις που ασκούνται είναι αμφίβολο αν θα εγκριθεί αυτή την εβδομάδα το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου της Ελλάκτωρ  καθώς η Επιτροπή θέλει να προφυλαχθεί από απρόοπτα λόγω της λυσσαλέας αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης