Επιχειρήσεις

Greenhill: Πλεόνασμα αλαζονείας και έλλειμμα σοβαρότητας σε όσους διοικούν τον Ελλάκτωρ - Η ομολογία και οι μεθοδεύσεις

Greenhill: Πλεόνασμα αλαζονείας και έλλειμμα σοβαρότητας σε όσους διοικούν τον Ελλάκτωρ - Η ομολογία και οι μεθοδεύσεις
Οποιαδήποτε διοίκηση εταιρείας μπορεί πλέον να αποκλείει μετόχους που δεν υπερψηφίζουν προτάσεις της;
Σχετικά Άρθρα
Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο όσοι διοικούν την Ελλάκτωρ με το νέο αφήγημα που μεταδίδουν συνεχίζοντας ένα σήριαλ παρανομιών, αναφέρουν κύκλοι της Greenhill Investments Limited, τονίζοντας ότι αρχικά ισχυρίζονταν ότι οι μετοχές δεν ανήκουν στην Greenhill, τώρα δέχονται ότι της ανήκουν αλλά δεν διαθέτουν την κατάλληλη εξουσιοδότηση για να ψηφίσουν.
Όπως αναφέρει η Greenhill, όσοι διοικούν τον Ελλάκτωρ παραδέχονται ότι η Aeolus ενημέρωσε επίσημα, ότι τα δικαιώματα ψήφου ανήκουν στην Greenhill.
Δεν αμφισβητούν ότι έχουν παραλάβει πληρεξούσιο που αναφέρει τα ίδια.
Αναγκάζονται να ομολογήσουν ότι έλαβαν και mail, εκτάκτως την ώρα της γενικής συνέλευσης στην Αθήνα, από την Aeolus και στο οποίο «προς άρση κάθε αμφισβήτησης» εξουσιοδοτείται η GREENHILL να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου.

Απορρίπτουν το αυτονόητο

Γιατί απορρίπτουν το αυτονόητο;
Επειδή «απεστάλησαν από πρόσωπο που δεν συγκαταλέγεται στους εκπροσώπους της Aeolus» ενώ το έγγραφο χαρακτηρίζεται «εκπρόθεσμο».
Περίεργο γιατί έγγραφο με την ίδια υπογραφή θεωρήθηκε από τον πάνσοφο πρόεδρο της εταιρείας έγκυρο και μάλιστα το επικαλείται, ενώ στην ίδια γενική συνέλευση επιτράπηκε η εκπροσώπηση εκατομμυρίων μετοχών που είχαν εκπροθέσμως εμφανιστεί και ψήφισαν χωρίς αντιρρήσεις.
Ίσως ήταν συμπαθείς στον πρόεδρο.
Ο ίδιος όμως χαρακτήρισε «εκπρόθεσμο» το τρίτο κατά σειρά έγγραφο που αυθαιρέτως ζήτησε δίνοντας μάλιστα προθεσμία μισής ώρας παρότι το πληρεξούσιο είχε κατατεθεί τέσσερις μέρες πριν την Γενική Συνέλευση.

Οι μεθοδεύσεις για δύο θέματα της γενικής συνέλευσης

Γιατί έγιναν αυτές οι μεθοδεύσεις; Προκειμένου να υπερψηφιστούν δύο από τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία.
Το πραγματικό και πολύ σοβαρό ζήτημα που προκύπτει δεν είναι οι μεθοδεύσεις ή κάποιες περίεργες εμμονές.
Οι παράνομες μεθοδεύσεις, η απαξίωση μετοχών που ξεπερνούν το ένα τέταρτο του μετοχικού κεφαλαίου, πλήττει τον θεσμό των εισηγμένων εταιρειών στην χώρα.
Πώς και γιατί επιχειρείται ο αποκλεισμός του μεγαλύτερου μετόχου από τον γενική συνέλευση μιας εισηγμένης εταιρείας.
Οποιαδήποτε διοίκηση εταιρείας μπορεί πλέον να αποκλείει μετόχους που δεν υπερψηφίζουν προτάσεις της;
Όσοι έχουν την πρόθεση να αγοράσουν μετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πρέπει να εξασφαλίσουν ότι διαθέτουν και την προτίμηση του προέδρου της εταιρείας.
Μπορεί να μην τους θέλει!
Το φαινόμενο στην αρχή έμοιαζε σχεδόν διασκεδαστικό δείχνοντας απλώς αλαζονεία και έλλειμμα σοβαρότητας, εξελίσσεται όμως σε φάρσα καθώς αποκαλύπτει πόσο ευάλωτα είναι τα δικαιώματα μετόχων όταν καταπατούνται παρανόμως, απροκάλυπτα, από όσους περιφρονούν κάθε έννοια εταιρικής διακυβέρνησης ενώ οι αρμόδιες αρχές περιέργως σιωπούν.
Ευτυχώς, υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, καταλήγει η Greenhill.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης