Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ακόμη ένα φαιδρό πραξικόπημα της Reggeborgh στον Ελλάκτωρ – Η Greenhill προσφεύγει για ακύρωση της ΓΣ

Ακόμη ένα φαιδρό πραξικόπημα της Reggeborgh στον Ελλάκτωρ – Η Greenhill προσφεύγει για ακύρωση της ΓΣ
Προσφυγή της Greenhill για να ακυρωθούν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης
Σχετικά Άρθρα

Ένα ακόμη φαιδρό πραξικόπημα έλαβε χώρα στον Ελλάκτωρ με τη Reggeborgh, το ολλανδικό fund που ελέγχει περίπου το 28% του ομίλου, και τον πρόεδρο Γιώργο Μυλωνογιάννη να επικαλούνται επιχειρήματα τα οποία είναι αστήρικτα με προφανή στόχο να αποτρέψουν πιθανή καταψήφιση των βασικών θεμάτων της γενικής συνέλευσης που έλαβε χώρα σήμερα 22 Ιουνίου 2021.
Με απαρτία 56,24% χωρίς το ποσοστό της Greenhill που είναι 25,58% η πλευρά της Reggeborgh με μηχανορραφίες ζήτησε και επέβαλε να αποκλείσει την Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη από τη διαδικασία ψηφοφορίας της γενικής συνέλευσης.
Το εντυπωσιακό είναι ότι επικαλέστηκαν δήθεν ότι δεν ήταν νομότυπα τα δικαιώματα ψήφου της Greenhill στη γενική συνέλευση.
Ωστόσο, η Farallon, το fund που ακόμη διατηρεί ενεχυριασμένες μετοχές του Ελλάκτωρ, ενημέρωσε τη γενική συνέλευση ότι τους εκπροσωπεί η Greenhill.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι στην προηγούμενη γενική συνέλευση η διοίκηση του Ελλάκτωρ αποδέχθηκε τη συμμετοχή της Greenhill που ήταν καθόλα νόμιμη.
Στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση με νομικές υπερβάσεις απέρριψαν αυτό που είχαν αποδεχτεί την προηγούμενη φορά.

Προσφυγή της Greenhill για να ακυρωθούν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης

Η πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη προσφεύγει στη δικαιοσύνη για το πραξικόπημα που συντελέστηκε στη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρ και θα ζητήσει να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις.
Η πλευρά της Reggeborgh για πολλοστή φορά πολώνει το κλίμα, επιδεικνύει προσβλητική αλαζονεία στα όρια της επιχειρηματικής ανηθικότητας.
Προφανώς ξεκινά δεύτερος γύρος πολέμου στον Ελλάκτωρ.

Τι ανέφερε νωρίτερα το Bankingnews.gr

Επαναλαμβανόμενα νομικά τρικ με τα δικαιώματα ψήφου στον Ελλάκτωρ - Αποκλείστηκε η Greenhill στη Γ.Σ.

Eπαναλαμβάνονται τα νομικά τρικ με τα δικαιώματα ψήφου στον Ελλάκτωρ, καθώς προκλήθηκαν νέα προσκόμματα στη συμμετοχή της Greenhill στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Μάλιστα, έπειτα από ψηφοφορία στη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, αποκλείστηκε η Greenhill από τη συμμετοχή.
Στη διαδικασία ψήφισαν με απαρτία 56,24%, με το 4,75% να ψηφίζει υπέρ της συμμετοχής, κατά το 84,26% και αποχή 11%.

Συνεπώς η γενική συνέλευση των μετόχων συνεχίζεται με τη συμμετοχή 179 μετόχων, οι οποίοι κατέχουν 120.173.285 μετοχές, ήτοι απαρτία 56,08%.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣ της Ελλάκτωρ Γιώργο Μυλωνογιάννη, η παρούσα ΓΣ συνεδριάζει νομίμως.


Διαφωνία στα δικαιώματα ψήφου

O εκπρόσωπος της Greenhill στη ΓΣ της Ελλάκτωρ, Σωτήριος Μπρέγιαννος, υπέβαλε αίτημα για την ανάγνωση του πίνακος μετόχων, προκειμένου να διακριβωθούν τα πρόσωπα των μετόχων.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ Γιώργος Μυλωνογιάννης, απάντησε ότι τα δικαιώματα ψήφου της Greenhill τα έχει η Aeolus Investors η οποία δεν έχει δώσει εξουσιοδότηση να εκπροσωπηθεί από οποιαδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
«Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον άλλον εκπρόσωπο της Aeolus Investors στη ΓΣ της Ελλάκτωρ», τόνισε ο κ. Μυλωνογιάννης, με τον κ. Μπρέγιαννο να επικαλείται έγγραφο της Aeolus Investors το οποίο παραχωρεί τα δικαιώματα ψήφου στην Greenhill.
Προειδοποίησε επίσης ότι οποιαδήποτε απόφαση κατά της Greenhill, η οποία θα αποσκοπεί στην έξωσή της από τη ΓΣ, είναι παράνομη.
Από την πλευρά του, ο κ. Μυλωνογιάννης απάντησε ότι η ίδια η Aeolus Investors είχε ανακοινώσει ότι τα δικαιώματα ψήφου τα έχει αυτή και ότι όλες οι αποφάσεις της Greenhill λαμβάνονται από και για την ίδια.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Aeolus Investor (Farallon) έστειλε επιστολή ότι την εκπροσωπεί η Greenhill στη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρ
Εικόνα

Η επίμαχη ανακοίνωση της 26ης Μαΐου 2021

Η Farallon (Aeolus Investors) με ανακοίνωση στις 26 Μαΐου 2021 κράτησε αποστάσεις από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Greenhill (Μπάκος - Καϋμενάκης) στη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 22 Απριλίου 2021.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο Potamitis-Vekris αναφέρονται τα εξής:

Εκπροσωπούμε την εταιρία Aeolus Investors LLC και δεδομένου ότι έχουμε δεχθεί ερωτήματα σχετικά με δηλώσεις των εκπροσώπων της Greenhill Investments Limited στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ Α.Ε., ειδικότερα για το αν μπορούν να αποδοθούν με οποιοδήποτε τρόπο στην Aeolus Investors LLC, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε σε σας ως δημοσιογράφους που συμμετείχατε στη Γενική Συνέλευση ότι οι εν λόγω αντιπρόσωποι ουδόλως είχαν λάβει σχετικές εντολές από την Aeolus Investors LLC και ότι η πελάτις μας δεν είχε οποιοδήποτε ρόλο στην διαμόρφωση των σχετικών δηλώσεων αναφορικά προς τον Πρόεδρο της Ελλάκτωρ Α.Ε.

Στις 22 Ιουνίου η Greenhill ενημέρωσε για τους εκπροσώπους της

Μπρέγιαννος και Εξάρχου οι εκπρόσωποι της Greenhill στη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρ

Από τους κ.κ. Σωτήριο Μπρέγιαννο και Αλέξανδρο Εξάρχου θα εκπροσωπηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευσης των μετόχων του Ελλάκτωρ, η GREENHILL INVESTMENTS LIMITED και τα υπόχρεα πρόσωπα (ICEBERG CAPITAL LIMITED, Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης).
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Α. Η GREENHILL INVESTMENTS LIMITED μέτοχος της Εταιρείας (η οποία ελέγχεται από την ICEBERG CAPITAL LIMITED, η οποία ελέγχεται, από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, οι οποίοι δρουν συντονισμένα) στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 18.06.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 54.815.876, δηλαδή ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τους κ.κ. Σωτήριο Μπρέγιαννο και Αλέξανδρο Εξάρχου, οι οποίοι θα ψηφίσουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Κατά συνέπεια, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της GREENHILL INVESTMENTS LIMITED συναφώς και της ICEBERG CAPITAL LIMITED και των κ.κ. Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη κατέρχεται του ορίου του 5%.
Β. Τα φυσικά πρόσωπα, κ.κ. Σωτήριος Μπρέγιαννος και Αλέξανδρος Εξάρχου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και να ψηφίσουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, σύμφωνα με τα σχετικά πληρεξούσια, ως πληρεξούσιοι των παραπάνω μετόχων, συγκεντρώνουν 54.815.876 δικαιώματα ψήφου και ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, δηλ. υπέρβαση του ορίου 25%.
Η ανωτέρω εξουσιοδότηση παύει να ισχύει την 22.06.2021 μετά το πέρας της Συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης