Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χρηματιστηριακά παιχνίδια στον Ελλάκτωρ, με ωραιοποιήσεις μετοχών παρά το μηδενισμό του μετοχικού κεφαλαίου, όπως στην Πειραιώς

Χρηματιστηριακά παιχνίδια στον Ελλάκτωρ, με ωραιοποιήσεις μετοχών παρά το μηδενισμό του μετοχικού κεφαλαίου, όπως στην Πειραιώς

Ουσιαστική η μετοχή του Ελλάκτωρ βρίσκεται 81% υψηλότερα από την καθορισμένη τιμή της αύξησης κεφαλαίου

Σχετικά Άρθρα
Χρηματιστηριακά παιχνίδια λαμβάνουν χώρα στον Ελλάκτωρ, λίγο πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. στην τιμή των 0,90 ευρώ.

Ήδη η χρηματιστηριακή τιμή του Ελλάκτωρ, λόγω της ανόδου των τελευταίων ημερών έχει αναρριχηθεί στα 1,63 ευρώ με την αποτίμηση στα 350 εκατ. ευρώ, δηλαδή ουσιαστική η μετοχή βρίσκεται 81% υψηλότερα από την καθορισμένη τιμή της αύξησης κεφαλαίου.

Παιχνίδια ωραιοποίησης με «γυρίσματα» μετοχών

Ενώ ο Λ. Μπόμπολας πούλησε περίπου το 9,5% των μετοχών που κατείχε στη Reggeborgh στην τιμή των 1,20 ευρώ, ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh έχει ξεκινήσει τα «γυρίσματα» μετοχών σε διάφορα χαρτοφυλάκια της, όπως και το τελευταίο πακέτο μετοχών του 3,6% στα 1,40 ευρώ.
Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ωραιοποίησης της αποτίμησης των χαρτοφυλακίων πριν την αύξηση κεφαλαίου, ενώ μέσα στο πλαίσιο αυτό κινείται και το πακέτο που κατέχει η Barclays.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι όμως ότι καταγράφεται άνοδος ενώ έχει προηγηθεί μείωση του μετοχικού κεφαλαίου από 212 εκατ. στα 8,5 εκατ. ευρώ, με ανάλογη μείωση της ονομαστικής αξίας από 1,04 ευρώ σε 0,04 ευρώ.
Ουσιαστικά δηλαδή ο Ελλάκτωρ ακολούθησε το μοντέλο Πειραιώς, απομείωσε το μετοχικό κεφάλαιο για να συμψηφίσει ζημίες, με τη στρατηγική αυτή να έχει ουσιαστικά ως στόχο να υποστηρίξει κυρίως τη Reggeborgh, η οποία θα ελέγχει ποσοστό περίπου 30% με 32%.

Η Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου θα ενημερώσει όταν πρέπει για τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου

Η Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου, που ελέγχει το 25,6% του Ελλάκτωρ, θα ενημερώσει όταν πρέπει για τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου.
Η πλευρά των εφοπλιστών ανέμενε από τη νέα διοίκηση Ευθύμη Μπουλούτα του Ελλάκτωρ, ότι στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετείχε με κάποιες θέσεις ως ένας εκ των βασικών μετόχων του ομίλου.
Ωστόσο αυτό δεν έγινε, εξέλιξη που έχει προκαλέσει δυσφορία.
Οι αποφάσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα παρθούν προσεχώς και με βάση το ποσοστό που κατέχει η Greenhill θα πρέπει να επενδύσει περίπου 31 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης