Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η κίνηση της Greenhill στον Ελλάκτωρ στέλνει μήνυμα στην Reggeborgh και οδηγεί σε Γενική Συνέλευση έως τέλη Μαρτίου

Η κίνηση της Greenhill στον Ελλάκτωρ στέλνει μήνυμα στην Reggeborgh και οδηγεί σε Γενική Συνέλευση έως τέλη Μαρτίου

Ποιος ο πραγματικός στόχος των εφοπλιστών Καυμενάκη και Μπάκου στον Ελλάκτωρ

Σχετικά Άρθρα

Η κίνηση της Greenhill των εφοπλιστών Καυμενάκη και Μπάκου που ελέγχουν το 25,58% της Ελλάκτωρ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Με δικαστικό επιμελητή ζητούν από την διοίκηση της Ελλάκτωρ να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης που άλλαξε την διοίκηση.
Με βάση όλες τις ενδείξεις τέλη Μαρτίου 2021 λογικά θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση ή αρχές Απριλίου 2021.

Ποιος ο στόχος της κίνησης της Greenhill

Το βασικό ερώτημα είναι εάν η Greenhill των εφοπλιστών Καυμενάκη και Μπάκου που ελέγχουν άμεσα και έμμεσα το 25,58% της Ελλάκτωρ μπορούν να επιτύχουν μετοχικές ανατροπές ή ο στόχος της έκτακτης γενικής συνέλευσης είναι άλλος.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η πλευρά της Reggeborgh ελέγχει το 14,45% των μετοχών της Ελλάκτωρ αλλά αποδείχθηκε ότι φθάνει έμμεσα και άμεσα στο 38% οι μετοχικοί συσχετισμοί δεν μπορούν να αλλάξουν.

Ποιος ο στόχος;

Ο στόχος είναι πολλαπλός.... 7 σημείων και προτεραιοτήτων

1)Η πλευρά των Καυμενάκη και Μπάκου κατέχουν το 25,58% των μετοχών της Ελλάδος δηλαδή το ¼ των μετοχών θεωρεί ότι αντιμετωπίζεται ως παθητικός επενδυτής ενώ η Reggeborgh με 14,5% ελέγχει τον Ελλάκτωρ, η Greenhill είναι παραγκωνισμένη παρ΄ ότι είναι ο μεγαλύτερος άμεσος μέτοχος.

2)Έως σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί το σχέδιο της πλευράς της Reggeborgh των ολλανδών δηλαδή για τον Ελλάκτωρ.
Τι σχεδιάζουν;
Θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου ο Άκτωρ 100 με 130 εκατ και εάν ναι δεν θα ερωτηθεί ο μέτοχος του 25,58% δηλαδή η Greenhill;

3)Μπορεί να εγκριθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον Ελλάκτωρ χωρίς την έγκριση του μετόχου του 25,58% των μετοχών, δηλαδή της Greenhill εν προκειμένω;

Θα εξασκηθεί ή όχι η option του Λεωνίδα Μπόμπολα;

4)Τι θα κάνει η Reggeborgh με το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα ο οποίος κατέχει το 12,55% των μετοχών της Ελλάκτωρ;
Η περίοδος εξάσκησης της option δηλαδή του δικαιώματος της Reggeborgh να αγοράσει το 12,55% των μετοχών του Μπόμπολα τελειώνει 10 Μαρτίου 202 σε 10 ημέρες δηλαδή και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι… οι ολλανδοί δεν θα εξασκήσουν την option.

5)Ποιο είναι το πλάνο ανάπτυξης της Reggeborgh για τον Ελλάκτωρ, ποιοι είναι οι στόχοι για τις θυγατρικές και ειδικά για τον Άκτωρ τον κατασκευαστικό βραχίονα του Ελλάκτωρ;

Μπορεί η Reggeborgh να αγνοεί την Greenhill

6)Η Reggeborgh αγνοεί την Greenhill των Καυμενάκη και Μπάκου που είναι ο μέτοχος του 25,58%.
Ο μεγαλύτερος άμεσος μέτοχος δεν εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο και δεν έχει καμία ενημέρωση για τα σχέδια και τις στρατηγικές που θα ακολουθηθούν.
Η πλευρά των εφοπλιστών θεωρεί ότι καθ΄ όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε ούτε μια φορά, ούτε μια επικοινωνία, ούτε μια ενημέρωση, ούτε μια θεσμική επικοινωνία με τους μετόχους που ελέγχουν το 25,58% της Ελλάκτωρ και μαζί με άλλους μετόχους Διαμαντίδης και άλλοι… συνολικά 31,5% με 32%.
Η νέα διοίκηση μπορεί να διορίστηκε από την Reggeborgh αλλά εκπροσωπεί όλους τους μετόχους.

7)Η Greenhill έχει ζητήσει από την Reggeborgh να αποκαλυφθεί άπαξ και ελέγχει το 38% των μετοχών της Ελλάκτωρ και να υποβάλλει δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών.
Πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι εφόσον όλες οι πλευρές διατείνονται για την διαφάνεια θα πρέπει να το κάνουν πράξη.

Συμπέρασμα

Η πλευρά των εφοπλιστών του Καυμενάκη και Μπάκου της Greenhill επιδιώκουν να επιταχύνουν τις εξελίξεις, υποχρεώνοντας την Reggeborgh να αποκαλύψει τα σχέδια της και η διοίκηση Ελλάκτωρ να παρουσιάσει στους μετόχους το νέο business plan και τα σχέδια για την αύξηση κεφαλαίου.

Φαίνεται ότι η πλευρά της Greenhill προετοιμάζει το έδαφος για να υλοποιήσει σημαντική κίνηση… σε επόμενη φάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης