Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Διαψεύδει διαπραγματεύσεις με την Archirodon για πώληση της Άκτωρ και η αγωγή της Greenhill των Μπάκου - Καϋμενάκη

Ελλάκτωρ: Διαψεύδει διαπραγματεύσεις με την Archirodon για πώληση της Άκτωρ και η αγωγή της Greenhill των Μπάκου - Καϋμενάκη
H Eλλάκτωρ διερευνά τις επιλογές για κεφαλαιακή ενίσχυση
Σχετικά Άρθρα

Σε διάψευση των πληροφοριών περί διαπραγματεύσεων με την Archirodon για την πώληση της Άκτωρ που είχε μεταδώσει το bankingnews.gr (δείτε εδώ), προχώρησε η Ελλάκτωρ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ως προς τις εικαζόμενες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία ARCHIRODON για την δήθεν πώληση της ΑΚΤΩΡ, η Εταιρεία διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά ως αναληθή, αβάσιμα και ανυπόστατα τα σχετικά δημοσιεύματα».

Για την αγωγή της Greenhill

Όσον αφορά την αγωγή της Greenhill, η εισηγμένη αναφέρει τα εξής:

Την 11η Φεβρουαρίου 2021 της κοινοποιήθηκε αγωγή και παρεμπίπτουσα αγωγή – προσεπίκληση της εταιρείας “GREENHILL INVESTMENTS LIMITED” συμφερόντων κ.κ. Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καυμενάκη, με την οποία ζητείται η ακύρωση της από 27-1-2021 αποφάσεως της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ως προς το θέμα 4 αυτής περί εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
Η ημέρα συζήτησης των αγωγών θα προσδιοριστεί μετά την παρέλευση 115 ημερών από την κατάθεσή τους, σύμφωνα με τα ειδικώς προβλεπόμενα στο άρθρο 237 του ΚΠολΔ. Κατά την άποψη της Διοίκησης της Εταιρείας και τα δύο ένδικα βοηθήματα είναι απαράδεκτα και προδήλως τόσο νόμω όσο και ουσία αβάσιμα.
H Εταιρεία θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια που τυχόν κριθεί αναγκαία προς προάσπιση των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της και θα ενημερώσει σχετικά σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό.
Συναφώς, αναφορικά με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Εταιρεία επιβεβαιώνει ότι τα Ανεξάρτητα μη Εκτελεστικά Μέλη της πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 4 του Ν.3016/2002, ενώ η Επιτροπή Ελέγχου η οποία είναι ανεξάρτητη επιτροπή και αποτελείται κατά πλειοψηφία από Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη και ένα τρίτον ως Πρόεδρο αυτής, διαθέτουν στο σύνολό τους τα προσόντα που ορίζει το άρθρο 44 του ν. 4449/2017 ως ισχύει.
Τέλος η Εταιρεία επιβεβαιώνει ότι, τόσο κατά το δίκαιο των δημοσίων συμβάσεων και των συμβάσεων παραχώρησης, όσο και κατά το ν. 4548/2018 και τη νομοθεσία περί εταιρικής διακυβέρνησης, δεν υφίστανται για τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου θέματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν άμεσα ή έμμεσα σε ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.

Κεφαλαιακή ενίσχυση της Ελλάκτωρ

Ως προς την κεφαλαιακή ενίσχυση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της ΑΚΤΩΡ, η διοίκηση του Ομίλου αξιολογεί με σχολαστικότητα τις υφιστάμενες ανάγκες και διερευνά με επιμέλεια όλες τις δυνατές επιλογές. Σε εύλογο χρονικό διάστημα, η διοίκηση του Ομίλου θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σχετικά με τις παραπάνω ενέργειες.

Τι ανέφερε το bankingnews.gr σχετικά:

Διερευνητικές επαφές Reggeborgh με Archirodon για τον Άκτωρ – Ποια τα εναλλακτικά σενάρια στρατηγικής του Ελλάκτωρ

Διερευνητικές επαφές έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ της Reggeborgh του ολλανδικού ομίλου που κατέχει το 14,33% της Ελλάκτωρ και της εταιρίας ελληνικών συμφερόντων Archirodon Group N.V. που βρίσκεται στο Dordrecht, Zuid της Ολλανδίας με επίκεντρο τον Άκτωρ.
Οι διερευνητικές επαφές που έχουν λάβει χώρα κινήθηκαν στην λογική πώλησης του Άκτωρ στην Archirodon, ωστόσο φαίνεται ότι οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν τελεσφορήσει ή εν πάσει περιπτώσει δεν φαίνεται πιθανό σε αυτή την φάση να υλοποιηθεί κάποια συμφωνία.
Οι διερευνητικές επαφές δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο πηγή προσκείμενη σε ένα εκ των δύο ομίλων ανέφερε ότι εξετάστηκε… η επέκταση στην Ελλάδα.
Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι deal δεν υπάρχει….ωστόσο η ύπαρξη διερευνητικών επαφών έχει αξία γιατί δείχνει ότι η Reggeborgh εξετάζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης