Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Δεν έπεισαν οι απαντήσεις που έδωσε ο Κουτσολιούτσος - Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση, η αντίδραση της QCM

Folli Follie: Δεν έπεισαν οι απαντήσεις που έδωσε ο Κουτσολιούτσος - Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση, η αντίδραση της QCM
Folli Follie: Δεν έπεισαν οι απαντήσεις που έδωσε - Κρίσιμη η σημερινή (8/5) ημέρα
(upd) Δεν ικανοποίησαν επενδυτές και αγορά, όπως τελικά φάνηκε, οι εξηγήσεις που δόθηκαν τόσο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Folli Follie Τζ. Κουτσολιούτσο, όσο και από τη λίστα που έδωσε η εταιρεία με τα καταστήματα που διαθέτει ανά το κόσμο.
Άνθρωποι της αγοράς, υποστηρίζουν ότι η απάντηση ή ακόμη και η παράθεση στοιχείων απέναντι στις κατηγορίες του επενδυτικού fund Quintessential από πλευράς Folli Follie θα έπρεπε να είναι περισσότερο εμπεριστατωμένη, την στιγμή που ο Όμιλος έχει βρεθεί με την πλάτη στο τοίχο και απειλείται ευθέως η αξιοπιστία του.
Μέσα σε δύο συνεδριάσεις η αξία της Folli Follie έχει υποχωρήσει κατά 500 εκατ. ευρώ με την κεφαλαιοποίηση της να μειώνεται στα 503 εκατ. ευρώ από τα 1,05 δισ. ευρώ, πριν την δημοσίευση της έκθεσης του επενδυτικού fund.
Εκείνο που αναμένει η αγορά είναι πως θα κινηθεί σήμερα (8/5) η τιμή της μετοχής καθώς χθες (7/5) το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν κλειστό λόγω επίσημης αργίας.
Χτες υπήρξε πάντως παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση, ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος.
Επίσης έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.
Τέλος Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανεξάρτητος ελεγκτικός οίκος που θα ελέγξει τις καταστάσεις της Folli Follie για τη χρήση του 2017, θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Τετάρτη 9 Μαΐου.
Αυτό προέκυψε χθες από τη συνάντηση της διοίκησης της Folli Follie με στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Σημειώνεται ότι με την Επιτροπή συναντήθηκαν ο οικονομικός διευθυντής Φραγκίσκος Γατσώνη και η Ειρήνη Νιώτη, εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Folli Follie Group, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Η διοίκηση της Folli Follie, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζ. Κουτσολιούτσος ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου όπως υποστηρίζει να αντικρούσει ως  αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, του fund που έχει «σορτάρει» στην κατάρρευση της μετοχής.

Quintessential: Εξετάζουμε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Folli Follie - Άμεση η παρέμβαση των ελεγκτικών αρχών

Το περιεχόμενο των στοιχείων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Folli Follie, εξετάζει προσεκτικά το fund Quintessential, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter.
«Εξετάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενο των εγγράφων που έδωσε στη δημοσιότητα η Folli Follie, σχετικά με τα σημεία πώλησης.
Θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες σχετικά», αναφέρει το tweet.
Επίσης το αμερικανικό fund εξάρει την άμεση παρέμβαση της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη διαχείριση του ζητήματος.
«Στα τόσα χρόνια παρακολούθησης αντίστοιχων καταστάσεων, δεν έχουν συναντήσει ταχύτερη ανταπόκριση», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.



Folli Follie: Απαντά με πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών στην «επίθεση» του QCM


Με ενεργοποίηση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών απαντά η Folli Follie στην επίθεση που δέχεται από το αμερικανικό fund Quintessential.
Ειδικότερα, σε αγορά ιδίων μετοχών εντός του χρονικού διαστήματος 24 μηνών από την ημερομηνία της ως άνω Γενικής Συνέλευσης, ήτοι μέχρι την 30η Ιουνίου 2019 μέχρι, κατ' ανώτατο όριο, 6.636.413 (1/10) μετοχών προτίθεται να προβεί η Folli Follie.
Υπενθυμίζεται ότι την 6η Μαΐου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli-Follie αποφάσισε την υλοποίηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών που αποφασίστηκε σύμφωνα με την από 30/06/2017 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας, η οποία ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας.
Ειδικότερα, κατά το χρόνο λήψης της ανωτέρω απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας, μπορούν να αγορασθούν 6.636.413 μετοχές της Εταιρείας κατ' ανώτατο όριο.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η υλοποίηση ενός εγκεκριμένου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών δεν είναι υποχρεωτική.
Επομένως, η Εταιρεία δύναται, κατά τη διακριτική της ευχέρεια, να μην υλοποιήσει το πρόγραμμα ή να προβεί σε αγορά μικρότερου αριθμού μετοχών από το ανώτατο όριο που ενέκρινε η Ετήσια Γενική Συνέλευση.
Η υλοποίηση του προγράμματος θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως είναι, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η ύπαρξη άλλων επενδυτικών ευκαιριών και η διαθεσιμότητα κεφαλαίων.
Τέλος, η εταιρεία δηλώνει ότι προτίθεται να συμμορφωθεί σε σχέση με τη διενέργεια της αγοράς των ως άνω μετοχών, με τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 του Κανονισμού 2273/2003 της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σχετικά με την τιμή και τον όγκο των αγορών, καθώς και με τα αναφερόμενα στο άρθρο 6 παρ. 1 του ίδιου Κανονισμού.

Fosun: Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις στη Folli Follie

H Fosun παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με τη Folli Follie, όπως ανέφερε στο Bloomberg ο μεγαλομέτοχος της εισηγμένης.
Όπως είχε μεταδώσει το bankingnews.gr , η Folli Follie εξακολουθεί να απολαμβάνει τη στήριξη του κινεζικού ομίλου.
Η Fosun συμμετέχει με ποσοστό 13,58% στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εισηγμένης Folli Follie.
Η επένδυση της Fosun, στη Folli Follie, ανήλθε στα 100 εκατ ευρώ, καθώς αρχικά απέκτησε το 9,5% της ελληνικής εισηγμένης μέσω αύξησης κεφαλαίου ύψους 84,5 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσοστό μέσω αγοράς μετοχών από το Χρηματιστήριο.
Nα σημειωθεί ότι ο κ. Guo Guangchang είχε επισκεφτεί την χώρα μας το καλοκαίρι του 2014 όπου παραβρέθηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie.
Σε ομιλία του προς τους μετόχους της ελληνικής εισηγμένης ο κ. Guangchang εκτίμησε ότι η εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου θα μπορούσε να γίνει μια ελληνική Prada, με παγκόσμια απήχηση.


Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης