Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να ενεργούν ως υποψήφιοι ή παρατηρητές στις εκλογές

Η Ρωσία απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να ενεργούν ως υποψήφιοι ή παρατηρητές στις εκλογές
Tα άτομα που θεωρούνται ξένοι πράκτορες πρέπει να βεβαιωθούν ότι η ιδιότητα αυτή έχει αφαιρεθεί πριν από την κατάθεση των εγγράφων τους.
Η Ρωσική Κρατική Δούμα ενέκρινε τροπολογίες που απαγορεύουν σε ξένους πράκτορες να ενεργούν ως υποψήφιοι ή παρατηρητές κατά τη διάρκεια εκλογών όλων των βαθμίδων.
Οι κανόνες αυτοί συμπεριλήφθηκαν σε τροποποιήσεις του νομοσχεδίου, το οποίο αρχικά είχε σχεδιαστεί για να απαγορεύσει στους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές σε μονοεδρικές περιφέρειες, εάν τα χαρτιά τους έχουν κατατεθεί με λάθη ή τυπογραφικά λάθη, σύμφωνα με το TASS.
Επί του παρόντος, οι ανώτατοι αξιωματούχοι, οι βουλευτές της Δούμας, οι κυβερνήτες, οι άμεσοι υφιστάμενοί τους, οι δικαστές και οι εισαγγελείς, τα μέλη επιτροπών με δικαίωμα αποφασιστικής ψήφου δεν μπορούν να ενεργούν ως παρατηρητές στις εκλογές.
Οι νέες τροποποιήσεις προσθέτουν επίσης στον κατάλογο αυτό γερουσιαστές, ξένους πράκτορες και όσους περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ατόμων που εμπλέκονται στη λειτουργία εξτρεμιστικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα άτομα που θεωρούνται ξένοι πράκτορες πρέπει να βεβαιωθούν ότι η ιδιότητα αυτή έχει αφαιρεθεί πριν από την κατάθεση των εγγράφων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης