Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sibiga (Γραφείο Zelensky): Αυστρία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Μάλτα δεν προσχώρησαν στη δήλωση εγγυήσεων για την Ουκρανία

Sibiga (Γραφείο Zelensky): Αυστρία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Μάλτα δεν προσχώρησαν στη δήλωση εγγυήσεων για την Ουκρανία
Το γραφείο του προέδρου κατονόμασε έξι χώρες της ΕΕ που δεν έχουν προσχωρήσει στη δήλωση για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία
Ο Andrei Sibiga, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Zelensky,  κατονόμασε έξι χώρες της ΕΕ που δεν έχουν προσχωρήσει στη δήλωση εγγυήσεων ασφαλείας για το Κίεβο, αναφέρει το ουκρανικό έντυπο Strana.
Ο Andriy Yermak επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, δήλωσε ότι περισσότερες από 30 χώρες έχουν προσχωρήσει στη δήλωση για τις εγγυήσεις ασφαλείας και 15 εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για διμερείς συμφωνίες.
Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Mikhail Podolyak , ήλωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι το Κίεβο αναμένει 51 χώρες να γίνουν βασικοί εγγυητές της ασφάλειας της Ουκρανίας.
Το γραφείο του προέδρου κατονόμασε έξι χώρες της ΕΕ που δεν έχουν προσχωρήσει στη δήλωση για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία .
Μιλάμε για την Αυστρία, την Κροατία , την Πολωνία , την Ουγγαρία , τη Σλοβακία και τη Μάλτα..
«Νομίζω ότι όλα αυτά τα κράτη έχουν την πολιτική βούληση να γίνουν συμβαλλόμενα μέρη στη διακήρυξη», αναφέρει η δημοσίευση σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Zelensky.
Νωρίτερα, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, οι χώρες της G7 δημοσίευσαν μια δήλωση για την υποστήριξη της Ουκρανίας.
Ωστόσο, οι δεσμεύσεις ασφαλείας που αναφέρονται σε αυτό δεν προβλέπουν συγκεκριμένες προθεσμίες εφαρμογής, όπως και προηγούμενες υποσχέσεις σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία.
Το Κίεβο ελπίζει ότι οι «εγγυήσεις ασφαλείας» θα τεθούν σε ισχύ πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον το 2024.
Όπως ανέφεραν προηγουμένως οι Financial Times, οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία θα μπορούσαν να επισημοποιηθούν ως διμερείς συμφωνίες με τη Γαλλία , τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια σειρά από άλλες χώρες για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, στρατιωτικές προμήθειες και εκπαίδευση στρατιωτών.
Η Ρωσία έστειλε προηγουμένως ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ σχετικά με τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης