Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Maria Zakharova σχολίασε τη δήλωση του Antony Blinken για τις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Η Maria Zakharova σχολίασε τη δήλωση του Antony Blinken για τις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
Σύμφωνα με την Maria Zakharova, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που ανάγκασαν τον Zelensky να απαγορεύσει στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί
Η Ρωσία επιβεβαίωσε την ετοιμότητά της για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία το 2022, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Έτσι σχολίασε τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα για διάλογο με τη Μόσχα για την επίλυση της τρέχουσας σύγκρουσης σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν τον Χάρτη του ΟΗΕ - κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία.
Τον Νοέμβριο του 2023, ο επικεφαλής της παράταξης του κόμματος Υπηρέτης του Λαού του Zelensky και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών, David Arakhamia, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την άνοιξη του 2022, αλλά οι αρχές του Κιέβου δεν συμφώνησαν στην ουδετερότητα, γιατί μετά από διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά στην Κωνσταντινούπολη, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Johnson κάλεσε την Ουκρανία να μην υπογράψει τίποτα με την Ρωσία και «απλώς να πολεμήσει».
Η Maria Zakharova υπενθύμισε επίσης ότι η Ρωσία έχει ήδη επιδείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο εγκαινιάζοντας τις συμφωνίες του Μινσκ και την εδραίωση τους με τη μορφή ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την Maria Zakharova, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που ανάγκασαν τον Zelensky να απαγορεύσει στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί.
Επιπλέον, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι ο Blinken δεν θέλει να θυμάται ότι ήταν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία αγνόησαν εσκεμμένα τη διεθνή νομική λύση στην ουκρανική κρίση, συμμετέχοντας στο σχήμα της Νορμανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης