Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Η διαπραγματευτική θέση της Ουκρανίας είναι τώρα πολύ χειρότερη από ότι στην αρχή της σύγκρουσης

Responsible Statecraft: Η διαπραγματευτική θέση της Ουκρανίας είναι τώρα πολύ χειρότερη από ότι στην αρχή της σύγκρουσης
H επίτευξη μιας διπλωματικής διευθέτησης της κατάστασης τώρα θα είναι πιο δύσκολη από ό,τι το 2022
Η Ουκρανία βρίσκεται σε μειονεκτική θέση καθώς κατευθύνεται σε πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αναφέρει το Responsible Statecraft.
«Τώρα που η δυτική βοήθεια έχει σταματήσει και η σύγκρουση διαμορφώνεται υπέρ της Ρωσίας, η Ουκρανία βρίσκεται σε χειρότερη διαπραγματευτική θέση από πριν και η Ρωσία μπορεί να είναι λιγότερο διατεθειμένη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις».
Το Responsible Statecraft τόνισε ότι τα δύο χρόνια της σύγκρουσης, η δυσπιστία μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Δύσης έχει αυξηθεί.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η επίτευξη μιας διπλωματικής διευθέτησης της κατάστασης τώρα θα είναι πιο δύσκολη από ό,τι το 2022.
Τον Φεβρουάριο, σε μια συνέντευξη με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson, ο Ρώσος πρόεδρος Putin είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία το 2022 είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο, η ουκρανική πλευρά «πέταξε» όλες τις συμφωνίες και στη συνέχεια ο Zelensky απαγόρευσε νομικά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εκδίδοντας αντίστοιχο διάταγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης