Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin διώχνει τη γερμανική Fraport και το Κατάρ από το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης

Ο Putin διώχνει τη γερμανική Fraport και το Κατάρ από το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης
Ο Putin έδωσε επίσης εντολή στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα νέο φορέα διαχείρισης για τον φορέα εκμετάλλευσης του Πούλκοβο
Σχετικά Άρθρα

Στη μεταβίβαση όλων των δικαιωμάτων διαχείρισης του αεροδρομίου Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης που κατέχουν ξένοι μετόχοι προχωρά ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, μεταξύ των οποίων η  γερμανική Fraport AG και το πλούσιο ταμείο του Κατάρ, μεταφέροντας τα μερίδιά τους σε μια νέα ρωσική οντότητα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, τα μερίδια του καταχωρισμένου στην Κύπρο παραχωρησιούχου που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πόλης θα ενοποιηθούν σε μια νέα εγχώρια εταιρεία.
Οι υφιστάμενοι επενδυτές, στους οποίους περιλαμβάνεται επίσης μια κοινοπραξία με το κρατικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι Mubadala Investment Co., θα διατηρήσουν τα μερίδιά τους, αλλά δεν θα μπορούν να ψηφίζουν.

Απειλή για τα εθνικά συμφέροντα

Η απόφαση ελήφθη λόγω της “απειλής για τα εθνικά συμφέροντα και την οικονομική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας που προκύπτει από την παραβίαση των υποχρεώσεων ορισμένων ξένων νομικών προσώπων”, αναφέρεται στην απόφαση.
Ο Putin έδωσε επίσης εντολή στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα νέο φορέα διαχείρισης για τον φορέα εκμετάλλευσης του Πούλκοβο.

Αντίποινα στις κυρώσεις της Δύσης

Η Ρωσία έχει αφαιρέσει τον έλεγχο των τοπικών δραστηριοτήτων πολλών διεθνών συμμετοχών από κράτη που θεωρεί μη φιλικά, σε αντίποινα για τα μέτρα που ελήφθησαν στο εξωτερικό για να τιμωρηθεί το Κρεμλίνο για την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Κατέλαβε τον έλεγχο των ρωσικών εργοστασίων που ανήκουν στην Danone και την Carlsberg τον Ιούλιο και εγκατέστησε συμμάχους του Πούτιν για τη διοίκησή τους.
Τα μέτρα που ελήφθησαν στο Πούλκοβο διαφοροποιούνται, καθώς επεκτάθηκαν στα κρατικά ταμεία κυβερνήσεων που έχουν λάβει πιο ουδέτερη στάση στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Το διάταγμα έθεσε επίσης τη δυνατότητα να αποκατασταθούν τα δικαιώματα ψήφου των συμμετεχόντων “κατόπιν αιτήσεώς τους, με την επιφύλαξη της σύναψης εταιρικών συμφωνιών με άλλους συμμετέχοντες στην εταιρεία και με την ανάληψη υποχρεώσεων συμμόρφωσης με τη ρωσική νομοθεσία”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης