Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομόλογα 5 δισ. δολ. εκδίδει η Apple

tags :
Ομόλογα 5 δισ. δολ. εκδίδει η Apple
Στην πώληση χρέους προχώρησε η Apple…
Στην πώληση χρέους στην αγορά ομολόγων των αμερικανικών blue-chip, προχώρησε o τεχνολογικός κολοσσός Apple δημιουργώντας έναν δανειστικό πυρετό με στόχο τη συγκέντρωση μετρητών, λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των βασικών μετρήσεων για τον πληθωρισμό.
Πιο συγκεκριμένα, το deal των 5 δισ. δολαρίων αναμένεται να περιλαμβάνει έως πέντε μέρη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Το μεγαλύτερο τμήμα της, ένα 30ετές ομόλογο, θα μπορούσε να έχει απόδοση 135 μονάδων βάσης έναντι συγκρίσιμων ομολόγων, πρόσθεσε η πηγή. Η συμφωνία «θα γίνει ιδιαίτερα αποδεκτή από την αγορά», επειδή «υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση για σταθερό εισόδημα υψηλής ποιότητας», εξηγεί ο Rob Waldner, επικεφαλής μακροοικονομικών ερευνών στην Invesco.
Εν τω μεταξύ, dealers που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg αναμένουν ότι οι πωλήσεις εταιρικών ομολόγων υψηλής διαβάθμισης στις ΗΠΑ θα φτάσουν τα 30 έως 35 δισ. δολ. αυτή την εβδομάδα, μιας και οι αγορές εταιρικού χρέους δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης. Ωστόσο, η εν λόγω πώληση θα είναι η πρώτη για την Apple μετά την αντίστοιχη κίνηση του Αυγούστου, ύψους 5,5 δισ. δολ., για τη χρηματοδότηση επαναγορών και μερισμάτων.
Μέχρι και 15 δανειολήπτες θα μπορούσαν να εμφανιστούν για να πουλήσουν χρέος τη Δευτέρα, εκτιμά το Bloomberg, επιδιώκοντας να κλειδώσουν τη χρηματοδότηση πριν από τη δημοσίευση των δεδομένων του δείκτη τιμών καταναλωτή και του δείκτη τιμών παραγωγού που αναμένεται Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα.
Τα έσοδα από την πώληση ομολόγων της Apple θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, όπως επαναγορές μετοχών, πληρωμές μερισμάτων, κεφάλαιο κίνησης, κεφαλαιουχικές δαπάνες, εξαγορές και αποπληρωμή χρέους, σύμφωνα με την πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης