Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επικίνδυνη κλιμάκωση η αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία - Καταστροφικός ο πόλεμος Ρωσίας και ΝΑΤΟ

Γερμανία: Επικίνδυνη κλιμάκωση η αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία -  Καταστροφικός ο πόλεμος Ρωσίας και ΝΑΤΟ

Καταστροφική η μετατροπή του πολέμου σε αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz σε συνέντευξή του στους New York Times

Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία, καθώς αυτό θα μπορούσε να γίνει ένα επικίνδυνο βήμα και να κλιμακώσει περαιτέρω τη σύγκρουση, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz σε συνέντευξή του στους New York Times που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.
«Είναι ένας ''πολύ επικίνδυνος πόλεμος'', είπε ο Scholz απαντώντας σε ερώτηση γιατί η Γερμανία δεν θα στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία παρά τις επίμονες απαιτήσεις του Κιέβου.
«Υποστηρίζουμε την Ουκρανία.
Το κάνουμε με τρόπο που να μην κλιμακώνεται εκεί  όπου θα μετατραπεί σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ γιατί αυτό θα ήτανκαταστροφή», εξήγησε.

Περιορισμοί στις αποστολές οπλισμού

Τα κράτη του ΝΑΤΟ δεν δήλωσαν ποτέ ανοιχτά ότι υπάρχουν περιορισμοί στους τύπους όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία.
Ωστόσο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι η βοήθεια που στάλθηκε στο Κίεβο δεν περιελάμβανε ποτέ τα κύρια άρματα μάχης της συμμαχίας, δυτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και όπλα με βεληνεκές άνω των 100 χλμ, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων και drones με τέτοια χαρακτηριστικά.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Γερμανία δέχεται σκληρή κριτική από την Ουκρανία και ιδιαίτερα από εκπροσώπους πολλών κρατών του ΝΑΤΟ επειδή δεν έστειλε στο Κίεβο τα άρματα μάχης και τα οχήματα μάχης πεζικού που χρειάζεται για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης