Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harvard: Δεν μπορούν να ανακόψουν την κάθοδο του Trump το 2024 - Ακόμη και στην φυλακή μπορεί να είναι υποψήφιος

Harvard: Δεν μπορούν να ανακόψουν την κάθοδο του Trump το  2024 - Ακόμη και στην φυλακή μπορεί να είναι υποψήφιος
Μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος ακόμα κι αν έχει κατηγορηθεί, καταδικαστεί και φοράει ριγέ πουκάμισα, ρούχα φυλακής

Δεν μπορούν να ανακόψουν την κάθοδο του Trump στην προεκλογική κούρσα του 2024.
Ακόμη και στην φυλακή μπορεί να είναι υποψήφιος αναφέρει ο καθηγητής νομικής Alan Dershowitz του Harvard University.
Ο πρώην πρόεδρος Trump πιθανότατα δεν θα συλληφθεί για κατηγορίες που προέκυψαν από την έφοδο του FBI την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Alan Dershowitz του Harvard University.

«Ναι, είναι πιθανό αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί», ανέφερε σχετικά με το εάν ο Trump θα συλληφθεί.
Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η δίωξη και το κατηγορητήριο θα κρατούσαν τον Trump μακριά από την προεκλογική εκστρατεία του 2024 κάνουν «πολύ λάθος», παρατήρησε.

« Μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος ακόμα κι αν έχει κατηγορηθεί, καταδικαστεί και φοράει ριγέ πουκάμισα, ρούχα φυλακής».
«Το Σύνταγμα παρέχει μόνο τέσσερις βάσεις για τον αποκλεισμό του προέδρου και η καταδίκη για έγκλημα δεν είναι μία από αυτές. Το Κογκρέσο δεν μπορεί να αλλάξει τα κριτήρια που υπάρχουν στο Σύνταγμα για την εκλογή του προέδρου».

O Alan Dershowitz του Harvard University ανέφερε ότι η ένορκη κατάθεση που χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει την επιδρομή του FBI στο Mar-a-Lago πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

« Μπορείτε να διαγράψετε τα ονόματα των πρακτόρων, μπορείτε να διαγράψετε πηγές και μεθόδους, αλλά αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι ποια είναι η βάση της πιθανής αιτίας που έχουν ώστε να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση».

Ένας αμερικανός δικαστής στην υπόθεση, ο Bruce Reinhart, διέταξε την αποσφράγιση του εντάλματος.
Το ένταλμα δείχνει ότι ο Trump τελεί υπό ομοσπονδιακή έρευνα για πιθανώς πολλές παραβιάσεις του Κώδικα των ΗΠΑ, ενώ η απόδειξη δείχνει πράκτορες που βρέθηκαν φερόμενο ως απόρρητο και άκρως απόρρητο υλικό στο σπίτι του Trump.

O δικαστής Bruce Reinhart προγραμμάτισε ακρόαση στις 18 Αυγούστου 2022 για το εάν η ένορκη κατάθεση και άλλα υλικά που σχετίζονται με την υπόθεση θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης υποστήριξαν ότι η δημοσιοποίηση της ένορκης κατάθεσης θα έβλαπτε την έρευνα της υπηρεσίας και υποστήριξαν ότι η αποσφράγιση ακόμη και με διαγραφές κάποιων σημείων της ένορκης κατάθεσης «δεν θα εξυπηρετούσε κανένα δημόσιο συμφέρον».
Αρκετά μέσα ενημέρωσης, και άλλες οντότητες έχουν καταθέσει προτάσεις για τη δημοσιοποίηση της ένορκης κατάθεσης.

« Η αποκάλυψη της ένορκης κατάθεσης της κυβέρνησης σε αυτό το στάδιο πιθανότατα θα αποθαρρύνει τη μελλοντική συνεργασία από μάρτυρες των οποίων η βοήθεια μπορεί να ζητηθεί καθώς προχωρά αυτή η έρευνα, καθώς και σε άλλες μελλοντικές έρευνες», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
«Το γεγονός ότι αυτή η έρευνα αφορά υλικό υψηλής διαβάθμισης υπογραμμίζει περαιτέρω την ανάγκη προστασίας της ακεραιότητας της έρευνας και μπορεί να προκαλέσει βλάβη εάν οι πληροφορίες αποκαλυφθούν στο κοινό πρόωρα ή ακατάλληλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης