Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θριαμβολογεί το Ιράν: Εξαρθρώσαμε δίκτυο της Mossad που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις

Θριαμβολογεί το Ιράν: Εξαρθρώσαμε δίκτυο της Mossad που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πληροφοριών του Ιράν ήρθε εν μέσω εντεινόμενων εντάσεων με το Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Σχετικά Άρθρα

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του εξάρθρωσαν ένα δίκτυο πρακτόρων που εργάζονταν για το Ισραήλ προτού μπορέσουν να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές και «τρομοκρατικές επιχειρήσεις», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πληροφοριών του Ιράν ήρθε εν μέσω εντεινόμενων εντάσεων με το Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
«Τα μέλη αυτού του δικτύου ήταν σε επαφή με την κατασκοπευτική υπηρεσία (του Ισραήλ) Mossad μέσω μιας γειτονικής χώρας και εισήλθαν στο Ιράν από την περιοχή του Κουρδιστάν (του Ιράκ) με προηγμένο εξοπλισμό και ισχυρά εκρηκτικά», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Μυστικότητα για το δίκτυο

Το Ιράν συχνά κατηγορεί τους εχθρούς ή τους αντιπάλους του στο εξωτερικό, όπως το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία, ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.
Το υπουργείο Πληροφοριών δεν είπε πόσα άτομα συνελήφθησαν και δεν αποκάλυψε την εθνικότητά τους.
Το δίκτυο σχεδίαζε «πράξεις δολιοφθοράς και τρομοκρατικές επιχειρήσεις άνευ προηγουμένου σε ευαίσθητες τοποθεσίες», ανέφερε η ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Yair Lapid υπέγραψαν κοινή δέσμευση να απορρίψουν το ενδεχόμενο απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν.
Η Τεχεράνη λέει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι ειρηνικό και αρνείται ότι επιδιώκει πυρηνικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης