Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: ΗΠΑ και Βρετανία προμηθεύοντας όπλα την Ουκρανία ευθύνονται για το αιματοκύλισμα - Γιατί θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τη Δύση

Ρωσία: ΗΠΑ και Βρετανία προμηθεύοντας όπλα την Ουκρανία ευθύνονται για το αιματοκύλισμα -  Γιατί θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τη Δύση

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι η Ρωσία θα αντέξει την τρέχουσα αντιπαράθεση με τη Δύση

Σχετικά Άρθρα

Ρώσος βουλευτής κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους για την εκτυλισσόμενη παγκόσμια κρίση και να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass την Κυριακή 17 Απριλίου 2022.
«Είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους για την εκτυλισσόμενη παγκόσμια κρίση που απορρέει από την απερίσκεπτη πολιτική τους στην Ουκρανία και είναι καιρός να σταματήσουν να προμηθεύουν... βομβίδες στον ζωολογικό κήπο του Κιέβου».
Επειδή οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ θλιβερές από όλο τον κόσμο», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Leonid Slutsky, πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω κοινοβούλιο), σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson ότι το Λονδίνο σχεδιάζει να προμηθεύσει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.

Χρησιμοποιούν την Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Slutsky, «οι δυτικοί προστάτες του καθεστώτος του Κιέβου επιδιώκουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Ουκρανία» ως εργαλείο για την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Νόμιμοι στόχοι οι προμήθειες οπλισμού

«Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι η ανεύθυνη προσέγγιση της παγκόσμιας ασφάλειας μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Εάν δεν το δουν, τότε, όπως σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, τυχόν φορτία με όπλα για την Ουκρανία θα είναι νόμιμοι στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια η ειδική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου.
Αυτό συμβαίνει ήδη, στην πραγματικότητα», σημείωσε.

Δεν είμαστε η ΕΣΣΔ 

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι η Ρωσία θα αντέξει την τρέχουσα αντιπαράθεση με τη Δύση.
«Μπορούμε», είπε στην τηλεόραση Rossiya-1 την Κυριακή 17 Απρλίου 2022, όταν ρωτήθηκε  εάν η Ρωσία, σε αντίθεση με την ΕΣΣΔ, μπορεί να επιβιώσει από την αντιπαράθεση με τη Δύση.

Καταστρέφεται ο μονοπολικός κόσμος

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimor Putin δήλωσε ότι στις σύγχρονες συνθήκες, μια μεμονωμένη χώρα δεν θα μπορεί να διατηρήσει την κυριαρχία της.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο μονοπολικός κόσμος, που διαμορφώθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αυτή τη στιγμή κερματίζεται σε κομμάτια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης