Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία, παραπληροφορούν οι ΗΠΑ – Αμερικανοί και Spiegel βλέπουν επίθεση 16 έως 20/2

Η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία, παραπληροφορούν οι ΗΠΑ – Αμερικανοί και Spiegel βλέπουν επίθεση 16 έως 20/2
Ο αμερικανικός παράγοντας εδώ και καιρό αναφέρει ότι η Ρωσία ετοιμάζει πόλεμο κατά της Ουκρανίας και μάλιστα είχαν αναφερθεί και άλλες ημερομηνίες στο παρελθόν που προφανώς διαψεύστηκαν
Σχετικά Άρθρα

(upd) Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία έχουν ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος και ο Putin ο ρώσος ομόλογός του… με πρωτοβουλία των ΗΠΑ… και με στόχο να σταματήσουν τον πόλεμο ενώ το παραλήρημα της Ουάσινγκτον περί εισβολής ενοχλεί σφόδρα το Κίεβο.
Η τηλεφωνική επικοινωνία άρχισε τις 18:04  του Σαββάτου (12/2/022) ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος.
Της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο προέδρων, προηγήθηκε η συνδιάλεξη Lavrov - Blinken στην οποία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ για προβοκάτσια στην Ουκρανία.
Ωστόσο ο αμερικανικός παράγοντας εδώ και καιρό αναφέρει ότι η Ρωσία ετοιμάζει πόλεμο κατά της Ουκρανίας και μάλιστα είχαν αναφερθεί και άλλες ημερομηνίες στο παρελθόν που προφανώς διαψεύστηκαν.
Το σενάριο ότι επίκειται εισβολή εντός των επόμενων ημερών… έχει λεχθεί αλλά και διαψευστεί πολλές φορές.
Με νέες αναφορές τους ο αμερικανικός παράγοντας αναφέρει ότι πριν το τέλος ή μετά το τέλος των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στις 20 Φεβρουαρίου 2022 η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία.
Το Γερμανικό Spiegel αναφέρει ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία 16 Φεβρουαρίου…

Επίθεση Lavrov στον Blinken για προβοκάτσια


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέλουν να προκαλέσουν μια σύρραξη στην Ουκρανία με τις κατηγορίες τους περί μιας πιθανής επικείμενης ρωσικής επέμβασης, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Antony Blinken, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του υπουργείου του.
Ο Lavrov «υπογράμμισε πως η εκστρατεία προπαγάνδας που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σχετικά με μια «επίθεση της Ρωσίας» εναντίον της Ουκρανίας έχει στόχο την πρόκληση, ενθαρρύνοντας τις αρχές του Κιέβου» να προσφύγουν σε μια «στρατιωτική λύση του προβλήματος του Ντονμπάς», της περιοχής της ανατολικής Ουκρανίας, στα σύνορα με τη Ρωσία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται εδώ και οκτώ χρόνια τους φιλορώσους αυτονομιστές, που στηρίζει η Μόσχα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε πως η διπλωματική οδός παραμένει «ανοικτή» για την αποφυγή μιας σύρραξης στην Ουκρανία, όμως θα ήταν αναγκαία μια «αποκλιμάκωση» εκ μέρους της Μόσχας, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του, σύμφωνα με το State Department.
Μια εισβολή στην Ουκρανία, για την οποία κατηγορείται η Ρωσία ότι προετοιμάζει, «θα οδηγούσε σε μια αποφασιστική, μαζική και ενωμένη διατλαντική απάντηση», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ned Price.


Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι Αγγλοσάξονες χρειάζονται έναν πόλεμο

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, κατήγγειλε τις αναφορές για «επικείμενη εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «μαζική εκστρατεία παραπληροφόρησης».
«Η υστερία του Λευκού Οίκου είναι πιο αποκαλυπτική από ποτέ.
Οι Αγγλοσάξονες χρειάζονται έναν πόλεμο.
Με κάθε κόστος.
Οι προβοκάτσιες, η παραπληροφόρηση και οι απειλές είναι αγαπημένες μέθοδοι για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα ανέφερε η Zakharova.
Ο οδοστρωτήρας της αμερικανικής στρατιωτικής και πολιτικής μηχανής είναι έτοιμος να περάσει πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.
Όλος ο κόσμος παρακολουθεί πώς ο μιλιταρισμός, οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες αποκαλύπτονται.
Και μια ταξιαρχία προπαγάνδας υπό το Bloomberg που υπηρετεί όλα αυτά.

Για την ρωσική πλευρά οι δυτικοί εξαπολύουν μαζική εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της Ρωσίας, αποφεύγουν να αναφέρουν τα πραγματικά γεγονότα και… επιμένουν στα fake news.
«Μπορούμε να μιλήσουμε για συμπαιγνία των αρχών των δυτικών χωρών και των μέσων ενημέρωσης προκειμένου να κλιμακωθεί η τεχνητή ένταση γύρω από την Ουκρανία με τη μαζική και συντονισμένη δημοσίευση ψευδών πληροφοριών για γεωπολιτικά συμφέροντα, ιδίως για να αποσπάσουν την προσοχή από τις δικές τους επιθετικές ενέργειες».

Οι ΗΠΑ προκαλούν πανικό

Το τελευταίο διάστημα έχουν επανέλθει τα σενάρια ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία σε λίγες μέρες (οι αναφορές «μέρες» και «επικείμενη εισβολή» αναφέρεται εδώ και πολλές εβδομάδες χωρίς να συμβεί κάτι ωστόσο), τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στην πραγματικότητα στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας... αν και ο Blinken ο αμερικανικός υπουργός εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πλησιάσει τα σύνορα.

Πολλοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε επί του παρόντος σε διάφορα μεγάλα αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν τώρα ότι ο Putin έχει πάρει την απόφαση να επιτεθεί στην Ουκρανία - αν και άλλοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν είναι σίγουροι…

Είναι αμερικανικά ανέκδοτα

Η Ρωσία απαντάει ότι οι αναφορές περί επίθεσης στην Ουκρανία είναι αμερικανικά ανέκδοτα.
Το μπαράζ πανικού που επιχειρεί ο αμερικανικός παράγοντας δεν θα αποδώσει αναφέρουν οι Ρώσοι.

Ενοχλημένη και η Ουκρανία με τις ΗΠΑ

Οι αμερικανικές προειδοποιήσεις που κάνουν λόγο για μια επικείμενη επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «προκαλούν τον πανικό και δεν βοηθούν» τους Ουκρανούς, είπε ο πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelensky, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax-Ukraine.
«Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος φίλος των εχθρών μας είναι ο πανικός στη χώρα μας. Και όλες αυτές οι πληροφορίες (σχετικά με μια πιθανή επίθεση) το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν τον πανικό και δεν μας βοηθούν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην επαρχία.
«Εάν έχετε πληροφορία, δώστε την μας»
Ο ίδιος έκρινε ότι υπάρχουν «πάρα πολλές» ανακοινώσεις, που κάνουν λόγο για έναν «βαθύ, ολοκληρωτικό πόλεμο εκ μέρους της Ρωσίας».
«Εάν έχετε μια επιπλέον πληροφορία σχετικά με μια βέβαιη, κατά 100%, εισβολή, δώστε την μας!», τόνισε.
«Κατανοούμε τον κίνδυνο, γνωρίζουμε ότι βρίσκονται εκεί», συμπλήρωσε.
«Εργαζόμαστε στο διπλωματικό επίπεδο, συζητάμε καθημερινά με τις αρχές διαφόρων χωρών, τους ηγέτες τους, σε διαφορετικά επίπεδα.
Για αυτό ακριβώς θεωρούμε πως η διπλωματική οδός είναι η μόνη που θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση», σημείωσε o Zelennsky.

Τι αναφέρει ο Blinken;

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken ανέφερε νωρίτερα ότι οι νέες ρωσικές δυνάμεις έφτασαν στα σύνορα χαρακτηρίζοντας αυτές τις κινήσεις ως «πολύ ανησυχητικά σημάδια ρωσικής κλιμάκωσης».
«Βρισκόμαστε σε ένα παράθυρο όπου μια εισβολή θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, και για να είμαστε σαφείς, αυτό περιλαμβάνει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που λήγουν στις 20 Φεβρουαρίου», είπε ο Blinken.

Υπάρχουν αναφορές ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο της Ουκρανίας τηλεφωνεί κυριολεκτικά απευθείας σε πολίτες των ΗΠΑ, προτρέποντάς τους να αναχωρήσουν από την χώρα:
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί πολίτες των ΗΠΑ εδώ στην Ουκρανία και τους λέει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως.
Η ΕΕ έχει πει ότι δεν θα μειώσει το διπλωματικό προσωπικό στην Ουκρανία, ωστόσο, άλλες χώρες λένε στους υπηκόους τους να φύγουν, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου:

Μεταξύ άλλων χωρών που καλούν τους πολίτες να φύγουν είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Λετονία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι «θα πρέπει να φύγουν τώρα όσο είναι ακόμα διαθέσιμα τα μέσα μεταφοράς».
Το State Department καλεί μερικούς από τους 30.000 Αμερικανούς πολίτες στην Ουκρανία και τους προτρέπει να εκκενώσουν τη χώρα τις επόμενες 24-48 ώρες, προσθέτει αξιωματούχος…
Την ίδια προτροπή απηύθυναν προς τους πολίτες τους και η Αυστραλία με την Νέα Ζηλανδία.
usa1_8.jpg

usa2.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης