Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία προτρέπουν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία προτρέπουν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία
Πρόκειται για προειδοποιήσεις που ήρθαν αφότου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Α. Blinken, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή

Να εγκαταλείψουν την Ουκρανία προτρέπουν τους πολίτες τους τόσο η Αυστραλία, όσο και η Νέα Ζηλανδία, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας προέτρεψε όλους τους Νεοζηλανδούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση πως «η Νέα Ζηλανδία δεν έχει διπλωματική εκπροσώπηση στην Ουκρανία και η ικανότητα της κυβέρνησης να παρέχει προξενική βοήθεια στους Νεοζηλανδούς της Ουκρανίας είναι επομένως πολύ περιορισμένη».
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, η κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπό αυτές τις συνθήκες οι Νεοζηλανδοί δεν θα πρέπει να βασίζονται σε βοήθεια για να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Πρόκειται για προειδοποίηση που ήρθε αφότου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Α. Blinken δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή και ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προέτρεψαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Morrison (Αυστραλία): Θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπο να εγκαταλείψετε την Ουκρανία

Οι αυστραλοί υπήκοοι που βρίσκονται στην Ουκρανία θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατόν καθώς η κατάσταση εκεί γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison «Η συμβουλή μας είναι σαφής, αυτή είναι μία δύσκολη κατάσταση… θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπο να εγκαταλείψετε την Ουκρανία», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης