Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλά 7ετίας το πετρέλαιο, υπό τον φόβο εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Σε υψηλά 7ετίας το πετρέλαιο, υπό τον φόβο εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία
Το Brent παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 3,3% ή 3,03 δολάρια στα 94,44 δολάρια το βαρέλι

Σε υψηλά 7ετίας «σκαρφάλωσαν» οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2022, σημειώνοντας άνοδο άνω του 3%, καθως εντείνονται οι φόβοι για μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε να συμβεί «από μέρα σε μέρα», όπως δήλωσε νωρίτερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 3,22 δολάρια ή 3,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 93,10 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.
Ενδοσυνεδριακά, το WTI έφτασε τα 94,37 δολάρια το βαρέλι (+5%), ενώ σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 0,9%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Το Brent παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 3,3% ή 3,03 δολάρια στα 94,44 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014. Ενδοσυνεδριακά έφτασε να κερδίζει 4,5%, στα 95,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα το Brent σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,3%.
Η αγορά είναι πολύ νευρική καθώς αξιωματούχοι από την Ουάσιγκτον εκτιμούν ότι «η εισβολή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή», παρατήρησε ο Άντι Λίποου, της Lipow Oil Associates.
Η τιμή αυξήθηκε απότομα κατά περίπου δύο δολάρια μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Βlinken στη Μελβούρνη αναφέροντας ότι είναι πιθανή μια ρωσική επίθεση κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, και τις ανακοινώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης