Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων άλλαξαν τον ορισμό των εμβολίων καταργώντας… την ανοσία;

Γιατί τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων άλλαξαν τον ορισμό των εμβολίων καταργώντας… την ανοσία;
Τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων τα CDC άλλαξαν τον ορισμό των εμβολίων καταργώντας την λέξη ανοσία... την αντικατέστησαν με την λέξη προστασία
Σχετικά Άρθρα

Τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων τα CDC που αποτελούν και το εθνικό δίκτυο νοσοκομείων όλης της Αμερικής άλλαξαν τον ορισμό για το εμβόλιο.

Μέχρι πρότινος ίσχυε το εξής…

Τι είναι το Εμβόλιο;
Ένα προϊόν που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου να παράγει ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια, προστατεύοντας το άτομο από αυτήν την ασθένεια.
Τα εμβόλια συνήθως χορηγούνται με ενέσεις με βελόνα, αλλά μπορούν επίσης να χορηγηθούν από το στόμα ή να ψεκαστούν στη μύτη.
Εμβολιασμός: Η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στον οργανισμό για την παραγωγή ανοσίας σε μια συγκεκριμένη ασθένεια.

Από 1η Σεπτεμβρίου 2021 άλλαξε ο ορισμός για τα εμβόλια:
Τι είναι το Εμβόλιο; (νέα ερμηνεία, αυτή που ισχύει τώρα)
Ένα σκεύασμα που χρησιμοποιείται για την τόνωση της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού έναντι ασθενειών.
Τα εμβόλια συνήθως χορηγούνται μέσω ενέσεων με βελόνα, αλλά μερικά μπορούν να χορηγηθούν από το στόμα ή να ψεκαστούν στη μύτη.
Εμβολιασμός: Η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στον οργανισμό για την παραγωγή προστασίας από μια συγκεκριμένη ασθένεια.

Ξέσπασε διαμάχη

Η μεγάλη αλλαγή μεταξύ των δύο ερμηνειών είναι ότι καταργήθηκε η φράση «ανοσία» και αντικαταστάθηκε από την λέξη «προστασία».
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τροποποίησαν τον ορισμό του «εμβόλιου» λόγω ανησυχίας ότι ο ορισμός του δεν ίσχυε για τα εμβόλια κατά του COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κυκλοφόρησαν.
Ένας υπάλληλος των CDC τον Αύγουστο, λίγο πριν αλλάξει ο ορισμός, είπε ότι ο ορισμός χρησιμοποιήθηκε από «δεξιούς αρνητές της πανδημίας και του covid 19… για να υποστηρίξουν ότι τα εμβόλια mRNA δεν είναι εμβόλια»
Τα εμβόλια Pfizer και Moderna COVID-19 χρησιμοποιούν τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA.
Και τα τρία εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν κατακόρυφη πτώση στην αποτελεσματικότητά τους κατά της μόλυνσης τους τελευταίους μήνες αφού παρουσιάστηκαν ως την λύση έναντι λοιμώξεων και σοβαρών ασθενειών.
Ο ορισμός «διαστρεβλώθηκε γιατί ορισμένοι ισχυρίζονται ότι τα υπάρχοντα εμβόλια για τον COVID-19 δεν ήταν εμβόλια επειδή απέτρεπαν μόνο σοβαρές ασθένειες», είπε υπάλληλος του CDC.

Τι υποστηρίζουν τα CDC;

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υποστηρίζουν ότι οι «μικρές αλλαγές στη διατύπωση» για τον ορισμό «δεν επηρέασαν τον συνολικό ορισμό» και ότι ο προηγούμενος ορισμός «θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι σημαίνει ότι τα εμβόλια ήταν 100% αποτελεσματικά, κάτι που δεν συνέβη ποτέ για κανένα εμβόλιο.
Επομένως, ο νέος ορισμός είναι πιο διαφανής και περιγράφει επίσης τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χορηγηθούν τα εμβόλια».
Σε άλλα σημεία του ιστότοπου των CDC εξακολουθούν να αναφέρουν ότι τα εμβόλια COVID-19 παρέχουν ανοσία.
«Χρειάζονται συνήθως 2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό για να χτίσει το σώμα προστασία (ανοσία) έναντι του ιού που προκαλεί ο covid 19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης