Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα αμερικανικά CDC το αναγνωρίζουν και προειδοποιούν: Αυξάνονται οι λοιμώξεις και οι θάνατοι στους εμβολιασμένους

Τα αμερικανικά CDC το αναγνωρίζουν και προειδοποιούν: Αυξάνονται οι λοιμώξεις και οι θάνατοι στους εμβολιασμένους
Οι νέοι μη εμβολιασμένοι έχουν καλύτερη εικόνα από όλες τις εμβολιασμένες ηλικιακές ομάδες
Σχετικά Άρθρα

Οι λοιμώξεις, οι νοσηλείες και οι θάνατοι που συνδέονται με τον COVID-19 έχουν αυξηθεί μεταξύ των ατόμων που έχουν κάνει εμβόλιο για τον COVID-19 τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.
Τα κρούσματα ανά 100.000 μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων αυξήθηκαν από 12,3 στα τέλη Ιουνίου σε 121 στα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Αντίστοιχα οι νοσηλείες, αυξήθηκαν από 8,9 ανά 100.000 σε 75 και οι θάνατοι από covid 19 αυξήθηκαν από 0,1% ανά 100.000 σε έως και 1,1%.

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται

Μπαράζ μελετών τους τελευταίους μήνες έχουν δείξει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον COVID-19 μειώνεται.
Τα δεδομένα των αμερικανικών CDC, που συγκεντρώθηκαν από συστήματα επιτήρησης σε πολιτείες και νοσοκομεία, παρέχουν μια πρόσθετη πηγή που επαληθεύει την πτώση της προστασίας των εμβολίων.

«Η αξιοσημείωτη έντονη αλλαγή στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι πιθανό να οφείλεται στην εμφάνιση της παραλλαγής Delta ως κυρίαρχης παραλλαγής και στην εξασθένηση της ανοσίας του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Paul Alexander, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Trump για τον COVID-19 που έχει μεταπτυχιακό στην κλινική επιδημιολογία.

«Η ανοσία από το εμβόλιο μειώνεται σημαντικά, λίγους μήνες μετά τον εμβολιασμό.
Η μετάλλαξη Delta είναι πιο μολυσματική (αλλά πολύ λιγότερο θανατηφόρα), αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι ότι υπάρχει αναντιστοιχία καθώς το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει την Delta, επομένως υπάρχει ανοσολογική διαφυγή.
Ουσιαστικά απέτυχε κατά της μετάλλαξης Delta και τα συσσωρευμένα στοιχεία το δείχνουν αυτό (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ κ.λπ.).
Έτσι, μόλις αυξηθούν οι λοιμώξεις, υπάρχει συνήθως μια καμπύλη νοσηλείας και μετά ακολουθεί η καμπύλη θανάτου».

Οι επιστήμονες συχνά αναφέρονται σε κρούσματα, νοσηλεία ή θανάτους που συμβαίνουν σε πλήρως εμβολιασμένους ως «καινοφανείς ανακαλύψεις».
Κανένα από τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά, όλα καταγράφουν μείωση της αποτελεσματικότητα τους με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με μελέτες και κλινικά δεδομένα.
Η πτώση αποδίδεται ωστόσο και στην μετάλλαξη Delta.
Μια ανάλυση των δεδομένων από τα CDC ανά ηλικία έδειξε ότι τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι στους εμβολιασμένους αυξήθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Μεταξύ των θανάτων από covid 19 το 32% ήταν εμβολιασμένοι

Αξιωματούχοι στο Μέριλαντ, οι οποίοι συνεισέφεραν δεδομένα για κρούσματα και θανάτους στα CDC, δήλωσαν ότι σημειώνεται αύξηση στους θανάτους που αποδίδονται στον COVID-19 μεταξύ των εμβολιασμένων.
Από τους 190 θανάτους μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 18 Οκτωβρίου στην πολιτεία, το 32%, ήταν εμβολιασμένοι.

«Πολλοί από αυτούς τους θανάτους συνδέονται με συννοσηρότητες που κάνουν τους ασθενείς πιο ευάλωτους.
Αυτό υπογραμμίζει περαιτέρω την αποστολή μας να διατηρήσουμε ψηλά την ανοσία.
Να ληφθεί υπόψη, ότι καθώς ο αριθμός των κατοίκων μας που εμβολιάζονται συνεχίζει να αυξάνεται, αναμένουμε να δούμε αύξηση του ποσοστού των θανάτων μεταξύ των εμβολιασμένων ανέφερε αξιωματούχος της Πολιτείας.

Ωστόσο, μόλις 295 από τα σχεδόν 4 εκατομμύρια κατοίκους του Μέριλαντ που έχουν εμβολιαστεί πλήρως έχουν πεθάνει από τον COVID-19, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτείας.
Η φθίνουσα αποτελεσματικότητα των εμβολίων οδήγησε πρόσφατα τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων και τα CDC να εγκρίνουν και να προτείνουν ενισχυτικά εμβόλια σε εκατομμύρια Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων έκαναν το εμβόλιο Johnson & Johnson με μία δόση.

Απαιτούνται ενισχυτικές δόσεις για τη δημιουργία μακροχρόνιας ανοσίας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων κατά της πολιομυελίτιδας και της ηπατίτιδας Α, είπε ο Δρ David Boulware, καθηγητής ιατρικής στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων και Διεθνούς Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

«Έτσι, η ανάγκη επιπλέον δόσεων ήταν μια προσδοκία για τους περισσότερους ανοσολόγους, γιατρούς λοιμωξιολογίας ή και παιδιάτρους που είναι εξοικειωμένοι με τα εμβόλια.
Το μόνο ερώτημα ήταν πότε;»
Ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι τα αντισώματα από τα εμβόλια μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα Β διατηρούνται, τα οποία βοηθούν το ανθρώπινο σώμα να ανταποκρίνεται γρήγορα στις λοιμώξεις.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους μη εμβολιασμένους;

Το μεγαλύτερο μέρος των λοιμώξεων, των νοσηλειών και των θανάτων αφορούσε μη εμβολιασμένα άτομα.
Τα CDC ανέφεραν ότι τα δεδομένα έδειξαν ότι ένα μη εμβολιασμένο άτομο τον Αύγουστο είχε 6,1 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να βγει θετικός στον COVID-19 και 11,3% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνει από τον COVID-19.

Οι νέοι μη εμβολιασμένοι έχουν καλύτερη εικόνα από όλες τις εμβολιασμένες ομάδες

Οι μετρήσεις μεταξύ των μη εμβολιασμένων αυξήθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά τα δεδομένα έδειξαν ότι οι νέοι επί της ουσίας δεν κινδυνεύουν.
Οι μη εμβολιασμένοι ηλικίας 18 έως 29 ετών κατέγραψαν πολύ λιγότερους θανάτους από τις περισσότερες πλήρως εμβολιασμένες ηλικιακές ομάδες και το ποσοστό θνησιμότητας για τους μη εμβολιασμένους 30 έως 49 ετών ήταν πολύ χαμηλότερο από αυτό των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων 80 ετών και άνω και κοντά σε αυτό των πλήρως εμβολιασμένων ηλικίας 65 έως 79 ετών.
Οι περισσότεροι θάνατοι μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων σημειώθηκαν σε ηλικίες 65 ετών και άνω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης