Διεθνή

Δέκα γενικοί εισαγγελείς κατά Biden - Υπέβαλαν μήνυση κατά της εντολής υποχρεωτικού εμβολιασμού

Δέκα γενικοί εισαγγελείς κατά Biden - Υπέβαλαν μήνυση κατά της εντολής υποχρεωτικού εμβολιασμού
Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιχειρήσει να ασκήσει την αντισυνταγματική εντολή της, επιβάλοντας του εμβολιασμούς, το εργατικό δυναμικό και οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αποδεκατιστούν, αναφέρουν οι εισαγγελείς
Σχετικά Άρθρα
Δέκα γενικοί εισαγγελείς σε πολιτείες με Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες υπέβαλαν μήνυση κατά της εντολής υποχρεωτικού εμβολιασμού του Λευκού Οίκου.
Η αγωγή, με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου, κατατέθηκε από τους γενικούς εισαγγελείς της Αλάσκας, του Αρκάνσας, του Μιζούρι, της Νεμπράσκα, της Αϊόβα, της Μοντάνα, του Νιού Χάμσαϊρ, της Βόρειας Ντακότα, της Νότιας Ντακότα και του Ουαϊόμινγκ, στη οποία περιγράφηκε η εντολή της κυβέρνησης Biden για τα εμβόλια ως «αρπαγή εξουσίας».
«Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιχειρήσει να ασκήσει την αντισυνταγματική εντολή της, επιβάλοντας του εμβολιασμούς, το εργατικό δυναμικό και οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αποδεκατιστούν, επιδεινώνοντας περαιτέρω την αλυσίδα εφοδιασμού και τις κρίσεις της αγοράς εργασίας», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Μισούρι Eric Schmitt.
Ο Schmitt, ο οποίος είναι Ρεπουμπλικανός, υποστήριξε περαιτέρω ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «δεν πρέπει να επιβάλλει τους εμβολιασμούς και γι' αυτό κατατέθηκε μήνυση».

Οι πιέσεις από την κυβέρνηση Biden

Ο αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου αυστηρές εντολές εμβολιασμού για τον COVID-19 για ομοσπονδιακούς εργαζόμενους και εργολάβους και όρισε προθεσμία στις 8 Δεκεμβρίου.
Οι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι και οι εργολάβοι υπό την εντολή δεν θα μπορούν να υποβάλλουν εβδομαδιαία τεστ για τον COVID-19 και αντ' αυτού θα πρέπει να εμβολιαστούν ή να ζητήσουν θρησκευτική ή ιατρική εξαίρεση.
Με την ίδια εντολή, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα κατευθύνει τη Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία να δημιουργήσει έναν κανόνα για τους εργοδότες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να επιβάλλουν τους εμβολιασμούς ή τα εβδομαδιαία τεστ COVID-19 για υπαλλήλους, επηρεάζοντας περίπου 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης που εργάζεται σε εγκαταστάσεις που χρηματοδοτούνται από το Medicaid ή το Medicare πρέπει επίσης να κάνουν το εμβόλιο, χωρίς δυνατότητα υποβολής σε εβδομαδιαία τεστ.

Η ασυνέπεια

Ενώ ο Biden είπε ότι οι εντολές εμβολιασμών είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της έξαρσης της παραλλαγής Delta, τα δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έδειξαν ότι τα κρούσματα COVID-19 μειώνονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες.
Εν τω μεταξύ, ορισμένα εμπορικά επιμελητήρια έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις ότι οι εντολές του Biden για τα εμβόλια θα προκαλούσαν σημαντικά ζητήματα στελέχωσης και εφοδιαστικής αλυσίδας σε εθνικό επίπεδο.
«Οι συνέπειες της εντολής για τον εμβολιασμό είναι σημαντικές», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Νεμπράσκα Douglas Peterson.
«Θα επηρεάσει αμέτρητους εργαζόμενους, θα επιδεινώσει τις υπάρχουσες ελλείψεις εργατικού δυναμικού και θα δημιουργήσει οικονομική αστάθεια.
Το πιο σημαντικό, αφήνει μεμονωμένους υπαλλήλους που έτυχε να δουλέψουν για ομοσπονδιακούς εργολάβους χωρίς δουλειά, αν απλώς κάνουν την προσωπική επιλογή να μην εμβολιαστούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης