Διεθνή

Γερμανία: «Πράσινο φως» από τους Πράσινους – Εκκινούν οι διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης

Γερμανία: «Πράσινο φως» από τους Πράσινους – Εκκινούν οι διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης
Η πλειονότητα των βουλευτών των Πράσινων υπερψήφισε το σχηματισμό κυβέρνησης στο πλαίσιο κομματικού συνεδρίου στο Βερολίνο
Σχετικά Άρθρα

Την εκκίνηση των επίσημων συζητήσεων με τους Σοσιαλδημοκράτες του  Olaf Scholz ,και τους Ελεύθερους Δημοκράτες ανακοίνωσαν οι Πράσινοι με αντικείμενο το σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021.
Η πλειονότητα των βουλευτών των Πράσινων υπερψήφισε το σχηματισμό κυβέρνησης στο πλαίσιο κομματικού συνεδρίου στο Βερολίνο.
Μόλις δύο βουλευτές καταψήφισαν και ένας ακόμη απείχε.

Σημείο καμπής

Από την πλευρά των Ελεύθερων Δημοκρατικών αναμένεται αύριο η επίσημη απόφαση για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.
«Γράφουμε ...Πράσινη  ιστορία.
Είναι σημείο καμπής για την κοινωνία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους ηγέτες του κόμματος, ο Robert Habeck.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηγέτες των τριών κομμάτων έχουν ήδη συζητήσει επί των καίριων θεμάτων κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και έχουν γεφυρώσει τις βασικές διαφορές τους.

Το χρέος και η φορολογία

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για την πρόταση των Πράσινων σχετικά με σημαντικές επενδύσεις σε μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και τις απαιτήσεις των Ελευθέρων Δημοκρατών για διατήρηση των συνταγματικά καθορισμένων επιπέδων χρέους.
Επίσης, τα κόμματα συμφώνησαν να μην επιβάλουν νέα φορολογία.
Τέλος, οι Πράσινοι αποδέχθηκαν να αποσύρουν την πρότασή τους για καθορισμό ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους ταχείας κυκλοφορίας (Autobahn) που διατρέχουν τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης