Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πρώτο βήμα για κυβέρνηση συνεργασίας Scholz - Πρασίνων - FDP - Αρχίζουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις

Γερμανία: Πρώτο βήμα για κυβέρνηση συνεργασίας Scholz - Πρασίνων - FDP - Αρχίζουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις
Η συμφωνία ήρθε εντυπωσιακά γρήγορα για τα γερμανικά πρότυπα
Σχετικά Άρθρα
Αρκετά κοντά για να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία βρίσκονται πλέον ο Olaf Scholz, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι.
Μετά από λιγότερο από τέσσερις ώρες συνομιλιών σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2021, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συμφώνησαν στις βασικές αρχές για μια κυβερνητική συμμαχία.
Η συμφωνία ήρθε εντυπωσιακά γρήγορα για τα γερμανικά πρότυπα, με τις κοινές συνομιλίες να ξεκινούν μόλις πριν από μια εβδομάδα.

Οι πρώτες αρχές της συμφωνίας

Η συμφωνία περιλαμβάνει σχέδιο εξόδου από τη χρήση άνθρακα το 2030, οκτώ χρόνια νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς και σχέδιο δράσης για την προστασία του κλίματος.
Το SPD και οι Πράσινοι δέχθηκαν επίσης τα αιτήματα του FDP να αφήσει ανέπαφα τα όρια του συνταγματικού χρέους και να μην επιβάλλουν νέους φόρους.
Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις επίσημες συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες.
Ο συνδυασμός τριών κομμάτων είναι η πιο βιώσιμη κυβερνητική συμμαχία της Γερμανίας και τα κόμματα δέχονται πιέσεις να γεφυρώσουν τις σημαντικές διαφορές τους σε ζητήματα όπως οι δαπάνες και οι φόροι, έως την προστασία του κλίματος και την κοινωνική πολιτική.
Ενώ οι διαφορές είναι ακόμα υπαρκτές, η προώθηση διαπραγματεύσεων συνασπισμού είναι ένα κρίσιμο βήμα στη σύνθετη διαδικασία της εξουσίας στη Γερμανία.
Δείχνει ότι τα κόμματα βλέπουν αρκετό κοινό έδαφος και καθιστά πιο πιθανό ότι μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Scholz μπορεί να ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους.

Τι θα επακολουθήσει

Μόλις επιτευχθεί μια προκαταρκτική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, οι κομματικές οργανώσεις πρέπει να υπογράψουν.
Οι Πράσινοι δήλωσαν ότι θα θέσουν την απόφαση σε συνέδριο του κόμματος.
Εάν δοθεί έγκριση, τα μέρη θα ξεκινήσουν ολοκληρωμένες συνομιλίες που συνεπάγονται μικρότερες ομάδες που επεξεργάζονται συμβιβασμούς πολιτικής, οι οποίες καταρτίζονται σε μια μακρά συμφωνία συνασπισμού.
Μόλις εγκριθεί το τελικό κείμενο, τα κόμματα θα προκηρύξουν ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Μόνο τότε ο Scholz θα αναλάμβανε καθήκοντα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης